Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
x

ΡΗΓΑΣ: Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πυρά από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη στάση της στα φλέγοντα εθνικά θέματα.

Βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη στάση της για τα εθνικά θέματα εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Ρήγας τόνισε πως «όλα αυτά που κάνει η ΝΔ είναι παράλογα, δείχνουν την ανυπαρξία στρατηγικής στον ευαίσθητο χώρο των εθνικών θεμάτων».

Όπως είπε, οι επικρίσεις στους χειρισμούς του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι από δυο πλευρές: «Από την μια πλευρά ο κ. Σημίτης την περασμένη εβδομάδα άφησε υπόνοιες για εκχώρηση δικαιωμάτων. Και από την άλλη η ΝΔ μας κατηγόρησε γιατί επιμένουμε στην οικοδόμηση των μέτρων εμπιστοσύνης- βρίσκεται αντιπροσωπεία στην Τουρκία και συνεχίζεται ο διάλογος. Και αφετέρου επιτίθεται και για το γεγονός ότι έγινε το ΚΥΣΕΑ αυτές τις ημέρες και έχουμε "ανεβάσει" την αντιπαράθεση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» ανέφερε.

«Είναι παράλογα όλα αυτά που κάνει η ΝΔ, δείχνουν την ανυπαρξία στρατηγικής στον ευαίσθητο χώρο των εθνικών θεμάτων», προσέθεσε ενώ τόνισε πως «θέματα αυτού του είδους δεν μπορεί να είναι στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι κανείς περισσότερο πατριώτης από κανέναν σε αυτά τα θέματα».

Παράλληλα επισήμανε ότι η στάση της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα τις τελευταίες ημέρες ήταν σωστή και έχει αποτελέσματα, τόσο με τις κινήσεις προς την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές χώρες όσο και γενικότερα προς τον διεθνή παράγοντα.

Περαιτέρω έστειλε το μήνυμα προς την Τουρκία «να μην διανοηθούν να παραβιάσουν όσα απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς συμβάσεις, δεν θα το επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο» και υπογράμμισε: «Να είναι σίγουρος ο λαός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και την αποτρεπτική ισχύ και την δυνατότητα να επιβάλλουν την ειρήνη στην περιοχή».

Όσον αφορά στην προεκλογική περίοδο ο κ. Ρήγας παρατήρησε ότι την ώρα που τα στελέχη και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν οι ίδιοι σε όλη την Ελλάδα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «η ΝΔ μιλάει με τίτλους, προσπαθεί να αποκρύψει το πραγματικό περιεχόμενο των επιλογών της, που είναι επιλογές συνέχισης της σκληρής λιτότητας και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θα υποστηρίξουν τα οικονομικά συμφέροντα».

Η ΝΔ, συνέχισε, καλλιεργεί το αφήγημα ότι η οικονομία ανακάμπτει, τα επιτόκια των ομολόγων υποχωρούν και το χρηματιστήριο ανεβαίνει, επειδή υπάρχει προσδοκία ανάληψης της εξουσίας από την ίδια αλλά «αυτά συμβαίνουν εδώ και τρεις μήνες». Επίσης, σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την βοήθεια και θεσμικών επιχειρεί να καλλιεργήσει το αφήγημα περί καμένης γης αλλά «ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει και ξέρει ότι δεν υπάρχει».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ