Skip to main content

Ρόδος: Χειροπέδες σε διακινητές μεταναστών - Διεσώθησαν 38 άτομα

Μεγάλη επιχείρηση στο Λιμάνι της Λίνδου και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή

Την κινητοποίηση του Λιμενικού προκάλεσε προχθές το απόγευμα η ειδοποίηση για ύπαρξη αλλοδαπών στο λιμάνι της Λίνδου στη Ρόδο.

Στο σημείο έσπευσαν λιμενικοί και εντόπισαν ένα ταχύπλοο σκάφος με πέντε αλλοδαπούς και τον 31χρονο αλλοδαπό διακινητή τους.

Στη συνέχεια, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, μετέβη στο σημείο και εντόπισε επί ταχύπλοου σκάφους, ακόμα τρεις αλλοδαπούς διακινητές, ηλικίας 34, 33 και 36 ετών.

Σε περαιτέρω έλεγχο, που διενεργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή Λίνδου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή στελεχών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, εντοπίστηκαν επιπλέον 33 αλλοδαποί. Συνολικά εντοπίστηκαν 38 αλλοδαποί (26 άνδρες, 10 γυναίκες και 02 κορίτσια).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι τέσσερις διακινητές, ενώ τα προαναφερόμενα καθώς και έτερο ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκαν.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.