Skip to main content

Ρόδος: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε Παραολυμπιονίκη που κολυμπούσε για το τάμα του (vid)

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έφτασε στις 5.10 στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου και έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα

Το εγχείρημα να κολυμπήσει από τη Ρόδο ως την ιερά μονή Πανορμίτη της Σύμης ξεκίνησε σήμερα, πρωί της Παρασκευής, ο Θεσσαλονικιός Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Ο αθλητής έθεσε ως στόχο και ως τάμα να διανύσει τα 25 μίλια, προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.

Ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, που γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη ενώ κατάγεται από την Κοζάνη, ξεκίνησε το ταξίδι του στη Σύμη λίγο μετά τις 7 το πρωί, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έφτασε στις 5.10 στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου και έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους προσκυνητές.

Ωστόσο, δεν έλειπαν και τα παρατράγουδα από την τουρκική πλευρά. Σε βίντεο του Open φαίνεται τουρκική ακταιωρός στα ανοιχτά της Ρόδου να παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και για λίγα μίλια να ακολουθεί τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη.

 

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1981 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από το χωριό Πολύμυλος του δήμου Ελλησπόντου στην Κοζάνη.