Skip to main content

Συνοδοί ασθενή ξυλοκόπησαν σεκιουριτά στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ρομά που τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης χτύπησαν υπάλληλο σεκιούριτι στο Κέντρο Υγείας.

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Κέντρο Υγείας της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, καθώς σεκιουριτάς έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνοδούς ασθενή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ρομά που τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης χτύπησαν τον υπάλληλο σεκιούριτι, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι της επίθεσης.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας.

Η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας για το περιστατικό:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον ξυλοδαρμό που υπέστη εργαζόμενος της εταιρίας security κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Αυγούστου, από συνοδούς ασθενή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση μεταφορά του στο Γ. Ν. Βέροιας με σοβαρές σωματικές βλάβες.

Στο εν λόγω επεισόδιο, κινδύνευσε ο εφημερεύων ιατρός και η νυχτερινή νοσηλεύτρια που με αυταπάρνηση κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διαχειριστούν το μένος των επιτιθέμενων και ταυτόχρονα να συνεχίσουν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας παρέχει υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας προληπτικού χαρακτήρα, αλλά και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Επιπροσθέτως, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, ενώ ταυτόχρονα διενεργεί πλήθος εμβολιασμών(30.000 έως σήμερα) για την αντιμετώπιση του Covid – 19, με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Ζητάμε την εξασφάλιση των συνθηκών ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε όποιον τις έχει ανάγκη».