Skip to main content

Ρωμανιάς: Τα χρήματα επαρκούν για μισθούς και συντάξεις

Καθησυχαστικός για την καταβολή των μισθών και συντάξεων, εμφανίστηκε ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Απέκλεισε νέες μειώσεις σε συντάξεις

Καθησυχαστικός για την καταβολή των μισθών και συντάξεων από το ελληνικό Δημόσιο εμφανίστηκε ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, τονίζοντας ότι «τα χρήματα που έχουμε είναι επαρκή για να καλύπτουμε μισθούς και συντάξεις».

Ο κ. Ρωμανιάς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, κάνοντας λόγο για πολλές προοπτικές σε περίπτωση ασυμφωνίας με τους πιστωτές.

«Τα χρήματα που έχουμε είναι επαρκή για να καλύπτουμε μισθούς και συντάξεις», σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά ότι θα τεθούν σε δεύτερη μοίρα οι αποπληρωμές των δανείων. «Το πρόβλημά μας είναι τα δάνεια. Από κάποιο σημείο και μετά δεν θα τα πληρώνουμε αν δεν έχουμε χρήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Ρωμανιάς απηύθυνε τα βέλη του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατηγορώντας το ότι εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες

«Δεν νοείται περαιτέρω μείωση. Τι περιμένουμε; Να καταργηθούν οι επικουρικές τελείώς και οι κύριες συντάξεις να πάνε στα 300 ευρώ; Δεν μπορούν να γίνουν δεκτά αυτά τα πράγματα», κατέληξε ο κ. Ρωμανιάς.