Skip to main content

Κορωνοϊός: Η Ρωσία υποστηρίζει ότι έχει έτοιμο το πρώτο εμβόλιο

Η Ρωσία ετοίμασε το πρώτο εμβόλιο κατά της νόσου covid-19, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας, Ρούσλαν Τσαλίκοφ.

Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο δημιουργήθηκε από στρατιωτικούς ειδικούς και επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Gamaleya για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία, είναι έτοιμο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Ρούσλαν Τσαλίκοφ στην εφημερίδα Argumenty i Fakty.

''Οι επιστήμονές μας από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών έχουν ήδη αξιολογήσει τα αποτελέσματα των δοκιμών. Όλοι οι εθελοντές ανεξαιρέτως ανέπτυξαν ανοσία έναντι του κορωνοϊού και νιώθουν καλά. Επομένως, το πρώτο εγχώριο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι έτοιμο'', δήλωσε ο Τσαλίκοφ στην εφημερίδα.

Το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου ανέφερε στο TASS ότι στις 30 Ιουνίου υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Υγείας έγγραφα για την καταχώρηση του εμβολίου.

Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε τη Δευτέρα ότι από κοινού με το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Gamaleya είχε ολοκληρώσει επιτυχώς τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εθελοντές στο στρατιωτικό νοσοκομείο Burdenko.