Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

ΡΩΣΙΑ: ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Συνελήφθη στο κέντρο της Μόσχας, καθ΄ οδόν προς συνάντηση με πηγή, και μία τσάντα με ναρκωτικά βρέθηκε αργότερα στο σακίδιό του

Ρώσος δημοσιογράφος, γνωστός για τις έρευνές του για διαφθορά μεταξύ των δημοτικών αρχόντων της Μόσχας, κρατείται από την αστυνομία και κατηγορείται για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών, πράγμα που αρνείται, σύμφωνα με τον δικηγόρο του και τον εργοδότη του.

Ο Ιβάν Γκολούνοφ, συνελήφθη στο κέντρο της Μόσχας, καθ΄ οδόν προς συνάντηση με πηγή, και μία τσάντα με ναρκωτικά βρέθηκε αργότερα στο σακίδιό του, σύμφωνα με την διαδικτυακή πύλη Meduza, στην οποία εργάζεται. Ο δημοσιογράφος δηλώνει ότι η τσάντα δεν του ανήκει. Αλλη μία τσάντα που περιείχε ναρκωτικά μαζί με μία ζυγαριά βρέθηκαν αργότερα κατά την αστυνομική έρευνα στο διαμέρισμά του, αναφέρει η Meduza.

Ο Ιβάν Γκολούνοφ αρνείται τις κατηγορίες και καταγγέλλει ότι η κράτησή του συνδέεται με τις δημοσιογραφικές του δραστηριότητες. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών για πώληση ναρκωτικών, σύμφωνα με την Meduza, που επισύρει ποινή κάθειρξης 10-20 ετών.

Ο 36χρονος Γκολούνοφ είναι πολύ γνωστός στην Ρωσία για τις έρευνές του για την διαφθορά στην Μόσχα. Ο δήμαρχος της Μόσχας , ο Σεργκέι Σομπιάνιν, είναι στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ντμίτρι Τζουλάι, ο δικηγόρος του Γκολούνοφ, δήλωσε στο Reuters ότι πιστεύει πως η αστυνομία τοποθέτησε τα ναρκωτικά στο σακίδιο του πελάτη του για να τον ενοχοποιήσει, ότι ο δημοσιογράφος κτυπήθηκε και ότι η αστυνομία αρνήθηκε να πάρει γενετικό υλικό από τα χέρια του ή το σακίδιό του για να διαπιστωθεί αν είχε έλθει σε επαφή με ναρκωτικά.

Ο Τζουλάι δήλωσε ότι η αστυνομία αρνήθηκε επίσης να καλέσει υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών για να καταγραφούν τα τραύματα τα οποία υπέστη κατά την σύλληψή του.

Ο Ιβάν Κολπάκοφ, ο διευθυντής της Meduza, δήλωσε ότι βέβαιος ότι η σύλληψη του δημοσιογράφου συνδέεται με την δουλειά του. «Είμαι 100% βέβαιος ότι συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του Ιβάν Γκολούνοφ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ