Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
x

ΡΩΣΙΑ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Την πρώτη μέρα του Αυγούστου αρχίζουν και πάλι οι διεθνείς αεροπορικές πτήσεις, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία επαναλαμβάνει τις αεροπορικές πτήσεις από 1ης Αυγούστου, με βάση «την επιδημιολογική κατάσταση, τους υγειονομικούς δείκτες και την αρχή της αμοιβαιότητας».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρώσος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι από 1ης Αυγούστου θα πραγματοποιούνται πτήσεις από τα αεροδρόμια της Μόσχας, της περιοχής της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και του Ροστόβ επί του Ντον.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα επαναλάβει τις αεροπορικές συνδέσεις με την πρωτεύουσα της Βρετανίας, με μια σειρά πόλεις της Τουρκίας και την Ζανζιβάρη της Τανζανίας.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η Ρωσία είχε κλείσει πλήρως τα αεροδρόμιά της από τις 27 Μαρτίου και οι αερομεταφορείς εκτελούσαν μόνο δρομολόγια για την επιστροφή Ρώσων από άλλες χώρες.

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Γιεβγκένι Ντίτριχ είχε δηλώσει ότι στις 24 Ιουλίου οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες θα ενημερωθούν επίσημα για την επανέναρξη των πτήσεων προς την Βρετανία, την Τανζανία και την Τουρκία και σύντομα θα μπορούν να αρχίσουν τις πωλήσεις εισιτηρίων γι' αυτές τις πτήσεις.

,A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ