Skip to main content

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Τα θύματα του Tu-154 δεν φορούσαν σωσίβια

Το υπουργείο υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του πως από την πρώτη στιγμή παρέχει διεξοδική και αμερόληπτη πληροφόρηση σχετικά με την πρόοδο στις έρευνες

Σε διάψευση των πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες πολλά από τα θύματα της συντριβής του Tu-154 στη Μαύρη Θάλασσα φορούσαν σωσίβια προχώρησε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο RIA Novosti ότι ορισμένα από τα θύματα βρέθηκαν να φορούν σωσίβια. «Όλες οι φήμες, από ανώνυμες πηγές, ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους Tu-154 φορούσαν σωσίβια είναι αισχροί υπαινιγμοί, απολύτως αναληθείς» τόνισε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας το υπουργείο Άμυνας και οι άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες παρέχουν στα μέσα ενημέρωσης διεξοδική και αμερόληπτη πληροφόρηση σχετικά με την πρόοδο στις έρευνες», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς χθες το πρωί το επιβατικό αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, που κατευθυνόταν στη Συρία με 92 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους τα μέλη της χορωδίας Αλεξάντροφ του ρωσικού στρατού και εννιά δημοσιογράφους, συνετρίβη κοντά στις ρωσικές ακτές στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας επιζών.