Skip to main content

Σαφάρι εφοριακών τον Δεκαπενταύγουστο

Μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει την παρτίδα των εσόδων θα κάνει ενόψει της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου το υπουργείο Οικονομικών.
Μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει την παρτίδα των εσόδων θα κάνει ενόψει της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, προγραμματίζει εκτεταμένους ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς και θερινά θέρετρα, όπου λόγω της κοσμοσυρροής που αναμένεται ότι θα παρατηρηθεί, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί και η φορολογητέα ύλη. Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι θα τους παρουσιασθεί έτσι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε:

α) και το καταναλωτικό κοινό να προστατεύσουν από τις κερδοσκοπικές διαθέσεις ορισμένων  επιχειρηματιών που θα προσπαθήσουν μέσα σε ένα τριήμερο να βγάλουν τα σπασμένα όλης της σεζόν και
β) να αυξήσουν τα έσοδα του δημοσίου από τα πρόστιμα τα οποία «θα ρίξουν», όπου δει.

Εννοείται, πάντως, ότι ο πήχης μπορεί να ανεβαίνει ψηλά, από την άλλη πλευρά, όμως και το Οικονομικών γνωρίζει ότι μέσα σε ένα τριήμερο δεν πρόκειται να βγάλει τα σπασμένα μιας ολόκληρης χρονιάς. Οπότε όλοι θα επιχειρήσουν να κάνουν τη ...δουλειά τους.