Skip to main content

Σακελλαροπούλου για Blue Horizon: Υπέστημεν σοκ από την αδιανόητη συμπεριφορά των ναυτικών

«Θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι που θα γίνει μάθημα να ανησυχούμε ως κοινωνία για ορισμένες συμπεριφορές και ότι θα είναι κάτι απολύτως μεμονωμένο», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο θάνατο του Αντώνη Καργιώτη στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon στις 5 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε αποψινή εκδήλωση της κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών στην Αθήνα.

«Υπέστημεν όλοι ένα τραγικό σοκ, σοκαριστήκαμε όταν ναυτικοί με μια αδιανόητη συμπεριφορά οδήγησαν στον θάνατο ενός ανθρώπου. Θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι που θα γίνει μάθημα να ανησυχούμε ως κοινωνία για ορισμένες συμπεριφορές και ότι θα είναι κάτι απολύτως μεμονωμένο. Η ναυτοσύνη έχει άλλα χαρακτηριστικά» είπε η κυρία Σακελλαροπούλου ταυτιζόμενη πλήρως με το κοινό αίσθημα και την κοινή γνώμη που βρίσκεται σε διαρκές σοκ και δεν μπορεί να ξεπεράσει τον αποτροπιασμό για τον άδικο χαμό του 36χρονου επιβάτη την ώρα που επιχειρούσε να μπει στο επιβατηγό-οχηματαγωγό ενώ έλυνε κάβους από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο.

«Τεράστια η έκταση των προβλημάτων από πλημμύρες και πυρκαγιές»

Η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε επίσης στις τεράστιες φυσικές καταστροφές του τελευταίου διμήνου. «Πρόσφατα η χώρα μας επλήγη από πλημμύρες και πυρκαγιές. Επισκέφθηκα και τον Έβρο και τη Θεσσαλία και είχα δυστυχώς την ευκαιρία να διαπιστώσω την έκταση την τεράστια των προβλημάτων, τα οποία ευτυχώς σε επίπεδο απώλειας ανθρώπινων ζωών ήταν λίγες -αλλά δεν παύουν να είναι ανθρώπινες ζωές αυτές που χάσαμε- αλλά για το μέλλον αυτών των ανθρώπων στις περιοχές αυτές, για την οικονομία της χώρας, για το περιβάλλον πάνω απ' όλα μας περιμένουν δύσκολες ημέρες» ήταν η διατύπωση που έκανε κατά λέξη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ισως πολλοί να θεωρήσουν ολίσθημα της Προέδρου της Δημοκρατίας τον τρόπο που εκφράστηκε για τα θύματα των πυρκαγιών και των πλημμυρών. Μιλώντας προφανώς από στήθους και χωρίς να καταφύγει στις γραπτές σημειώσεις της η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποστήριξε ότι οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές προκάλεσαν «λίγες» απώλειες ανθρώπινων ζωών και στη συνέχεια,  επιχειρώντας να διορθώσει την διατύπωσή της συμπλήρωσε: «Αλλά δεν παύουν να είναι ανθρώπινες ζωές αυτές που χάσαμε».

Στην εκδήλωση της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών παρίστατο επίσης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.