Skip to main content

Σαλόνι Αλόγου στη Zootechnia: Πόλος έλξης 50 εντυπωσιακά άλογα - Καλπασμοί, επιδείξεις και... χλιμιντρίσματα (φωτο+vid)

Με 50 καθαρόαιμα άλογα, το Σαλόνι κλέβει την παράσταση στην εφετινή κλαδική έκθεση - Ιππικοί όμιλοι από όλη την Ελλάδα στο περίπτερο 17 της Zootechnia

Σημείο συγκέντρωσης πλήθους κόσμου είναι το Σαλόνι Αλόγου στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ-HELEXPO το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο της 12ης Zootechnia.

Μικροί και μεγάλοι σπεύδουν στο περίπτερο προκειμένου να απολαύσουν από κοντά τα δεκάδες άλογα που βρίσκονται στον χώρο και να παρακολουθήσουν επιδείξεις αλόγων στο κατάλληλα διαμορφωμένο γήπεδο που λειτουργεί εκεί.

Όπως είπε στη Voria.gr ο Θανάσης Μπίκος, γενικός γραμματέας του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών και συντονιστής του Σαλονιού Αλόγου, «στον χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονται 50 άλογα» διαφόρων ρατσών, όπως ελληνικά, και συγκεκριμένα το άλογο φυλής Πίνδου, αλλά και ισπανικά, αραβικά και τα Φρίζιαν που είναι ολλανδικά.

«Το κάθε άλογο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά στοιχεία και οι άνθρωποι που συμμετέχουν ήρθαν από τη Μύκονο, την Ζάκυνθο, την Ανδραβίδα, την Ηλεία, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τα Γρεβενά και ήρθαν να παρουσιάσουν τους ομίλους τους αλλά και τις δράσεις που κάνουν στις περιοχές τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί ακόμη μία φορά συμμετάσχουν όλοι αυτοί στη Zootechnia. Το κυριότερο είναι ότι για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια που γίνεται το Σαλόνι Αλόγου καταφέραμε να βγούμε στη Θεσσαλονίκη, να περπατήσουμε στην Τσιμισκή μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και να δείξουμε στους Θεσσαλονικείς ότι το άλογο είναι πάντα παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις», είπε ο κ. Μπίκος.



Τα άλογα που ανήκουν σε ιδιοκτήτες οι οποίοι είναι μέλη ιππικών ομίλων βρίσκονται σε ειδικούς περιφραγμένους χώρους, με τους διοργανωτές σε τακτά διαστήματα να επισημαίνουν από τα μεγάφωνα οι επισκέπτες να μην βάζουν τα χέρια τους μέσα στα box για να τα αγγίξουν, καθώς μπορεί τα άλογα να εκνευριστούν και να αντιδράσουν.

Τα άλογα όση ώρα βρίσκονται μέσα στους χώρους φύλαξης δέχονται την περιποίηση των ιδιοκτητών τους, όπως ο Ρομπέρτο, ένα άλογο ράτσας Φρίζιαν, στο οποίο έπλεξαν κοτσιδάκια στην εντυπωσιακή του χαίτη.

Ο Ρομπέρτο και ο Γιάραμις ανήκουν στην Πηνελόπη Λίλου, που ήρθε στο Σαλόνι Αλόγου με τα δύο της άλογα, και τον Ιππικό Όμιλο Πηνειού, από τον ομώνυμο δήμο της Πελοποννήσου.

«Ήρθαμε με τον Γιάραμις και τον Ρομπέρτο, που είναι άλογα Φρίζιαν, και εκπροσωπούμε τον όμιλο μας. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα. Τα Φρίζιαν είναι ολλανδικά άλογα», είπε χαϊδεύοντας τον Ρομπέρτο και, όπως πρόσθεσε, «είναι δυνατό, πολύ ήσυχο και φιλικό άλογο επιδείξεων».

Τα μάτια των παιδιών που ήρθαν με τους γονείς τους στο Σαλόνι Αλόγου στρέφονται σε ένα πανύψηλο άλογο που μετά τα καλέσματα του αναβάτη του άρχισε μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο με άμμο γήπεδο να κάνει εντυπωσιακούς βηματισμούς. Οι επιδείξεις των πανέμορφων αλόγων θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή, τελευταία ημέρα της κλαδικής έκθεσης Zootechnia.