Skip to main content

Σάλος: Τούρκοι παίκτες πανηγύρισαν στρατιωτικά για τη Συρία (vid)

Προκαλούν οι Τούρκοι διεθνείς ποδοσφαιριστές: Πανηγύρισαν με στρατιωτικό χαιρετισμό για τον πόλεμο στη Συρία - Δείτε βίντεο

Οι Τούρκοι διεθνείς τάχθηκαν υπέρ της εισβολής στη Συρία, αφού πανηγύρισαν με στρατιωτικό τρόπο τη νίκη επί της Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro 2020.

Με γκολ του Τοσούν στο 90' η Τουρκία πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Αλβανίας και διατηρήθηκε πρώτη στον όμιλο των προκριματικών για το Euro 2020, μαζί με τη Γαλλία. Ωστόσο ο πανηγυρισμός τους… έκλεψε αρνητικά την παράσταση.

Μετά το γκολ του Τοσούν, οι Τούρκοι διεθνείς προκάλεσαν, στάθηκαν μπροστά στους οπαδούς τους στο πέταλο και έκαναν τον στρατιωτικό χαιρετισμό, δείχνοντας πώς τάσσονται υπέρ της της εισβολής που λαμβάνει χώρα στο βόρειο τμήμα της Συρίας από τις στρατιωτικές τους δυνάμεις.

Δείτε το βίντεο (στο 02:50):

Ο Τσαλχάνογλου έδωσε συνέχεια στον πανηγυρισμό των Τούρκων

«Ήταν πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου: μια πολύ συναρπαστική και σημαντική νίκη για τη χώρα μας! Είμαι υπερήφανος και ευγνώμων». Η διαμάχη για τη χειρονομία του πανηγυρισμού της τουρκικής Εθνικής ομάδας στο γκολ της νίκης (1-0) με την Αλβανία, που ήταν ο γνωστός στρατιωτικός χαιρετισμός, δεν εμπόδισε τον ποδοσφαιριστή της Μίλαν, Χακάν Τσαλχάνογλου, να επιστρέψει στο χθεσινό (11/10) παιχνίδι με εθνικιστική υπερηφάνεια. Tο μήνυμα αναρτήθηκε κάτω από μια φωτογραφία του στο Twitter, ενώ πανηγυρίζει με ανοιχτά χέρια.

Η χειρονομία, που αποδόθηκε ως τιμή στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν αυτή τη στιγμή στις περιοχές της βόρειας Συρίας εναντίον των Κούρδων, επαναλήφθηκε από ολόκληρη την Εθνική ομάδα και το τεχνικό επιτελείο στα αποδυτήρια, μετά τον αγώνα. Η φωτογραφία περίπου 30 ατόμων με το χέρι τεντωμένο στο φρύδι αναρτήθηκε στα προφίλ των κοινωνικών μέσων της Εθνικής Τουρκίας.

Μπρος...πίσω από UEFA για τον χαιρετισμό

Μπρος...πίσω από την UEFA για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων παικτών στη νίκη τους (1-0) επί της Αλβανίας στα προκριματικά του Euro 2020.

Αρχικά ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της UEFA Φιλίπ Τάουνσσεντ, έκανε παρέμβαση σημειώνοντας: «Ο κανονισμός απαγορεύει τις πολιτικές και θρησκευτικές αναφορές, θα εξετάσουμε την κατάσταση», είπε το χθες πρωί, όμως το βράδυ διόρθωσε: «Για τώρα δεν υπάρχει τίποτα, υπήρξε απλά μια παρανόηση».