Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΑΛΒΙΝΙ ΓΙΑ ΠΛΟΙΑ ΜΚΟ: ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο Ιταλός ΥΠΕΣ τόνισε ότι οι επιβαίνοντας στα σκάφη, Sea Eye και Sea Watch που βρίσκονται σε χωρικά ύδατα της Μάλτας πρέπει να αποβιβαστούν στη Βαλέτα.

Σκληρή στάση αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα εξακολουθεί να κρατά ο Ματέο Σαλβίνι.

Ο Iταλός υπουργός Eσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, επανήλθε με σημερινή ανάρτησή του στο διαδίκτυο στην υπόθεση των δύο πλοίων των μη κυβερνητικών οργανώσεων, τα Sea Eye και Sea Watch, που έχουν καταφύγει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας με σαράντα εννέα πρόσφυγες και μετανάστες.

«Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς. Δυο σκάφη που ανήκουν σε ΜΚΟ βρίσκονται σε χωρικά ύδατα της Μάλτας: οι επιβαίνοντες σε αυτά πρέπει να αποβιβαστούν στην Βαλέτα», τονίζει ο Σαλβίνι, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η στάση της Ευρώπης, η οποία σιωπά, προκαλεί μόνον ντροπή. Προφανώς, τα "μαθηματάκια" ανθρωπιάς αφορούν μόνον την Ιταλία. Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και ψεύδη», καταλήγει ο Ματέο Σαλβίνι.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο είχε ανακοινώσει ότι η Ιταλία είναι διατεθειμένη να δεχθεί τις γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στα δυο σκάφη.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Ντι Μάιο τώρα προσθέτει ότι αυτό θα καταστεί δυνατόν μόνον αν η αποβίβασή τους γίνει στην Μάλτα, ενώ αντίθετα, οι υπεύθυνοι των ΜΚΟ κάνουν γνωστό ότι δεν εννοούν να χωρίσουν τις οικογένειες που βρίσκονται στο Sea Watch και στο Sea Eye.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ