Skip to main content

Σαμαράς: «Όχι στο γερμανικό εκλογικό μοντέλο»

«Η εφαρμογή του γερμανικού εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα θα δημιουργούσε απόλυτα αρχηγικά κόμματα», δηλωνει ο Αντ. Σαμαράς, τονίζοντας όμως πως είναι έτοιμος να συμπαραταχθεί με τον Γ. Παπανδρέου σ
Πρωτοβουλίες αξιοποίησης των στελεχών ανεξαρτήτως του «στρατοπέδου» στο οποίο εντάχθηκαν κατά την εσωκομματική αναμέτρηση προαναγγέλλει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ενώ υπογραμμίζει πως «το εύρος της νίκης δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να διχάσει τη βάση».

Όσον αφορά τσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, για τα οποία έχουν ανακύψει ζητήματα προσωπικής ακεραιότητας, είναι κατηγορηματικός, τονίζοντας ότι «κάηκαν».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται έτοιμος να συμπαραταχθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη μάχη κατά της διαφθοράς, αλλά εμφανίζεται πλήρως αντίθετος με την υιοθέτηση του λεγόμενου γερμανικού εκλογικού μοντέλου, καθώς, όπως υπογραμμίζει, «η εφαρμογή τέτοιου εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα θα δημιουργούσε απόλυτα αρχηγικά κόμματα».

Τέλος, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι η οικονομική κρίση είναι πιθανότερο να μας ξυπνήσει παρά να μας βουλιάξει και σημειώνει πως η έξοδος από αυτήν δεν είναι δυνατόν να συντελεστεί «με ασφυξία της οικονομίας».