Skip to main content

Σαμοθράκη: Τρόπους ενίσχυσης των επαγγελματιών βλέπει το υπ. Τουρισμού

Με τους επαγγελματίες του νησιού αναμένεται να συναντηθεί ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκαν.

ΥΜε το προεδρείο των επαγγελματιών της Σαμοθράκης ώστε να αποφασιστούν βελτιωτικές κινήσεις ενίσχυσης του νησιού θα συναντηθεί η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού μετά τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό εκατοντάδων επισκεπτών αλλά και τις ακυρώσεις στο peak της τουριστικής σεζόν.

«Η κατάσταση στη Σαμοθράκη αρχίζει να εξομαλύνεται», ανέφερε πρίν από λίγο, μέσω twitter, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Είμαστε σε επαφή εδώ και μέρες με τη δημοτική αρχή και τους επαγγελματίες του νησιού, μεταφέροντας στο αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας την ανάγκη για άμεση εξεύρεση λύσης. Ενημερώνουμε παράλληλα και τους πρέσβεις των χωρών, πολίτες των οποίων εγκλωβίστηκαν στο νησί ώστε να υπάρξει ενημέρωση από τις πρεσβείες. Τέλος προγραμματίσαμε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με το προεδρείο των επαγγελματιών της Σαμοθράκης ώστε να αποφασιστούν βελτιωτικές κινήσεις ενίσχυσης του νησιού. Η κατάσταση είναι δύσκολη και θα ζητήσουμε και από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας να υπάρχει πρόβλεψη για «εφημερία» πλοίων ώστε η λύση να δίνεται γρηγορότερα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο εγκλωβισμός των επισκεπτών έχει τελειώσει και έχει αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαμοθράκης, Θανάση Βίτσα. 

Διαβάστε: Πάνω από 1.500 άτομα αναχώρησαν σε λιγότερο από 24 ώρες