Skip to main content

Σάπικα: Προτεραιότητά μου η λύση των προβλημάτων των Ευοσμιτών

Φορείς και δημότες της περιοχής τής κατήγγειλαν ότι λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος τα περιστατικά καρκίνου πολλαπλασιάζονται ραγδαία

Για κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του Δήμου Ευόσμου για τη ρύπανση από τις γειτνιάζουσες βαριές βιομηχανίες κάνει λόγο η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Θεσσαλονίκης Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα, τονίζοντας ότι προτεραιότητά της είναι η λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον Εύοσμο. 

Η κα. Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και δημότες της περιοχής και της κατήγγειλαν ότι λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος τα περιστατικά καρκίνου πολλαπλασιάζονται ραγδαία. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, της είπαν χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το ποσοστό εμφάνισης καρκίνου στο Δήμο Ευόσμου ξεπερνά το 60%. Είμαστε σε απόγνωση», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Οι δημότες επεσήμαναν ότι σημαντικό ζήτημα αποτελεί και η σχολική στέγη. «Αν και οι κάτοικοι ξεπερνάμε τους 100.000, τα περισσότερα σχολεία μας είναι απαρχαιωμένα, οι μαθητές από τρεις σχολικές μονάδες προαυλίζονται σε μια κοινή αυλή, υπάρχουν σχολεία- κοντέινερ ενώ ο αμίαντος κυριαρχεί σε πολλά κτήρια», είπαν.

Οι νέοι της μίλησαν για τη μάστιγα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν, τα τελευταία χρόνια. Υποστήριξαν ότι δεν βρίσκουν δουλειές και ότι «με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν δεν υπάρχουν δουλειές, καλά αμειβόμενες». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, της μίλησαν επίσης για το «τεράστιο πρόβλημα» που αντιμετωπίζουν με τον ΟΑΣΘ. Της εξήγησαν ότι «η γραμμή 21 που εξυπηρετεί την περιοχή παρουσιάζει τεράστιες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών».

Η κα. Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα άκουσε με προσοχή όλα τα προβλήματα που της έθεσαν οι πολίτες και υποσχέθηκε, όπως σημειώνεται, ότι μετά τις εκλογές θα συναντηθεί και πάλι μαζί τους προκειμένου να δρομολογήσουν μαζί την επίλυσή τους. «Είναι αδιανόητο σε έναν από τους πιο πολυπληθείς δήμους, οι κάτοικοι να αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι. Αν και στο Δήμο συγκαταλέγονται χιλιάδες νέοι, δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για αυτούς. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία οικιστική ανάπτυξη αλλά όχι και σε κοινωνικές υποδομές. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν κατάλληλα σχολικά κτίρια για τους μαθητές. Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε τη ζωή των δημοτών του Ευόσμου καλύτερη και θα αγωνιστώ πολύ για αυτό».