Skip to main content

Σαρώνει ο Ιανός στη Φθιώτιδα: Δεκάδες εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα

Δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι σε οχήματα αλλά και στα σπίτια τους στο Λιανοκλάδι καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Σαρωτικό είναι το πέρασμα του κυκλώνα «Iανός» από το Λιανοκλάδι όπου το ύψος του νερού σε αρκετά σημεία του δρόμου φτάνει στο ένα μέτρο.

Όπως αναφέρει το lamianow.gr, δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι σε οχήματα αλλά και στα σπίτια τους με την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία να δίνουν μάχη με το νερό και το χρόνο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα στο χωριό Ζηλευτό πλημμύρισαν σπίτια, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν άνθρωπο, ο οποίος σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του χειριστή μηχανήματος που κατάφερε να τον συγκρατήσει βάζοντας μπροστά τον κουβά από την μπουλντόζα.

Στο Ζηλευτό επίσης ένα τζιπάκι παρασύρθηκε και σφηνώθηκε κάτω από μια γέφυρα, ενώ τα νερά έχουν μπει σε πολλές αυλές και σπίτια.

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος του Σταυρού προς το Λιανοκλάδι, αφού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.