Skip to main content

Σάρωσε στη Θεσσαλονίκη με 67,24% η παράταξη της ΝΔ στους πολιτικούς μηχανικούς

Η ΔΚΜ πήρε τις έξι από τις εννέα έδρες στο τοπικό συλλογικό όργανο των μηχανικών της Θεσσαλονίκης - Πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό και η Κεντρική Μακεδονία

Σάρωσε η παράταξη των μηχανικών που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της Κυριακής στη χώρα, στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη πανελλαδική κάλπη μετά την προκήρυξη των εκλογών, αυτή του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, πανελλαδικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 94% των εκλογικών τμημάτων, η ΔΚΜ της ΝΔ πήρε ποσοστό 40,1%, η ΔΗΣΥΜ του ΠΑΣΟΚ 20,2%, η Ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ 14,8% και η Πανεπιστημονική του ΚΚΕ 12,3%.

Στη Θεσσαλονίκη όμως η παράταξη της ΝΔ πήρε το εκπληκτικό ποσοστό 67,24%, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία πήρε 46,27%. Πρόεδρος της ΔΚΜ Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο Μανώλης Μπελιμπασάκης, ο οποίος πανηγύρισε δια ανακοινώσεως το αποτέλεσμα και δικαίως, τονίζοντας: «Οι μηχανικοί απέδειξαν, για μία ακόμη φορά, ότι στηρίζουν τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών και τα στελέχη της, για τη διαχρονική προσφορά τους στον κλάδο και τη συνέπειά τους με την οποία υπηρετούν τη συναδελφική αλληλεγγύη και τα συμφέροντα του κλάδου. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους και δεσμευόμαστε ότι ο Σύλλογος θα είναι πάντα στο πλευρό τους, σε όλα τα δίκαια αιτήματά τους, με γνώμονα την περαιτέρω ενδυνάμωση του τεχνικού κόσμου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον στο τοπικό συλλογικό όργανο των μηχανικών στη Θεσσαλονίκη, η ΔΚΜ παίρνει έξι από τις εννέα έδρες κι από μία παίρνουν η ΔΗΣΥΜ, η Πανεπιστημονική και η Ενότητα (με τη συγκεκριμένη σειρά).

Σε ό,τι αφορά στους έξι της ΔΚΜ που καταλαμβάνουν τις έδρες στη Θεσσαλονίκη είναι: Μαρία Μανούκα (η υποψήφια δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου), Γιώργος Καβαλλάρης, Γιώργος Μπάκος, Παναγιώτης Λεοντής, Νένα Κοσμίδου και Κώστας Βλαχοδημητράκης.

Τα οριστικά επικυρωμένα και λεπτομερή αποτελέσματα θα εκδώσει η κεντρική εφορευτική επιτροπή τις αμέσως επόμενες μέρες.