Skip to main content

Σαρωτική νίκη του Χρ. Ηλιάδη στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας

Η κάλπη επαλήθευσε τις προβλέψεις κι η Ενωτική Κίνηση Εμπόρων, με επικεφαλής τον Χρήστο Ηλιάδη κέρδισε τη συντριπτική πλειοψηφία των εδρών στις έκτακτες αρχαιρεσίες του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.
Ευρύτατη πλειοψηφία στη νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κέρδισε (όπως αναμενόταν)  η Ενωτική Κίνηση Εμπόρων, με επικεφαλής τον Χρήστο Ηλιάδη, αφού έλαβε περίπου το 80% των ψήφων και 11 έδρες –έναντι μόλις δύο εδρών της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπορικού Συλλόγου, υπό τον Θεόδωρο Κοντογεωργίου- στις εκλογές με τη μαζικότερη συμμετοχή στην ιστορία του σωματείου.

Οι έμποροι της Καβάλας –παρότι …σνόμπαραν την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, την παραμονή των αρχαιρεσιών- προσήλθαν μαζικά προχθές (10/12) και χθες στις κάλπες σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής, με 393 ψηφίσαντες σε σύνολο 529 εγγεγραμμένων μελών.

Η Ενωτική Κίνηση Εμπόρων έλαβε 309 ψήφους (11 έδρες), ενώ η Αγωνιστική Συσπείρωση 72 (2 έδρες – χάνοντας, μάλιστα, μία έδρα σε σχέση με τις εκλογές του 2008).  Από την κάλπη ανασύρθηκαν επίσης έξι λευκά και έξι άκυρα ψηφοδέλτια.
Οι εκλογές διεξήχθησαν εκτάκτως, μετά την παραίτηση μελών της διοίκησης του Τάσου Κυριατζή τους προηγούμενους μήνες.

Ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Εμπόρων Χρήστος Ηλιάδης, μετά τη σαρωτική επικράτηση της παράταξής του, δήλωσε στη voria.gr: «Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας με πρωτοφανή προσέλευση στις εκλογές μάς αγκάλιασε, μας έδειξε την εμπιστοσύνη του κι εμείς δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι θα σταθούμε, κατά την τριετία της θητείας μας, δίπλα στους συναδέλφους μας και θα συναποφασίζουμε μαζί τους για τα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν όλους. 

Προτεραιότητά μας είναι η αγορά
και οι ανάγκες των εμπόρων, σε μια δύσκολη εποχή.  Έχουμε ν’ ασχοληθούμε άμεσα με σοβαρά θέματα, όπως η επαγγελματική στέγη, οι μειώσεις των δρομολογίων από και προς τη Θάσο κ.ά.  Ειδικά για την κυριακάτικη αργία, ένα θέμα που επανέρχεται συχνά στην επικαιρότητα, θα έλεγα πως δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα, καθώς ο εμπορικός κόσμος όλης της Ελλάδας έχει επανειλημμένα ταχθεί αρνητικά σ’ αυτή την προοπτική και δεν νομίζω ότι θα πάρει ποτέ σάρκα και οστά.

Από τα πρώτα μας βήματα θα είναι η ομαδική (μέσω του Συλλόγου) διεκδίκηση παροχών από πιστωτικά ιδρύματα, φορείς κ.α., ώστε να διευκολυνθούν τα μέλη μας σ’ αυτή τη δυσχερή συγκυρία».

Από πλευράς Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ο επικεφαλής Θεόδωρος Κοντογεωργίου είπε στη voria.gr: «Δυστυχώς, για μόλις οκτώ ψήφους, χάσαμε μία από τις έδρες μας στο διοικητικό συμβούλιο. Όμως, όπως πάντα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας υπέρ όλων των συναδέλφων, καθώς η αγορά πλήττεται από την κρίση και οι ανάγκες γίνονται καθημερινά και πιο πιεστικές».
 
Η αγορά της Καβάλας, πάντως, δείχνει ακόμα ανεπηρέαστη από τους εορταστικούς ρυθμούς κι ο εμπορικός κόσμος έχει επενδύσει τις ελπίδες του στην ερχόμενη εβδομάδα –οπότε θ’ αρχίσει η καταβολή του δώρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους-για να τονωθεί η καταναλωτική κίνηση.