Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σαρωτικοί έλεγχοι από Δευτέρα για παραβάσεις ΚΟΚ

Δημοτικοί αστυνομικοί θα βγουν από μεθαύριο σε κεντρικές αρτηρίες στη Θεσσαλονίκη και όπου εντοπίζουν παραβάσεις, θα βεβαιώνουν πρόστιμα.

Σε σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα προχωρήσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί του δήμου Θεσσαλονίκης, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, όταν και λήγουν τα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις εντός του νομού.

Δημοτικοί αστυνομικοί θα βγουν από μεθαύριο σε κεντρικές αρτηρίες, όπως Τσιμισκή, Βασ. Όλγας, Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη και όπου εντοπίζουν παραβάσεις θα βεβαιώνουν πρόστιμα. Το βάρος τους θα ρίξουν σε παραβάσεις που αφορούν Ρ-40, θέσεις ΑΜΕΑ, ράμπες ΑΜΕΑ, οδεύσεις τυφλών, διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμους & πεζοδρόμια, λεωφορειολωρίδες.

Το τελευταίο διάστημα λόγω των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η Δημοτική Αστυνομία είχε ρίξει το βάρος της σε ελέγχους για τα μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τους μήνες προ μέτρων κορωνοϊού βεβαίωνε χιλιάδες παραβάσεις καθημερινά, το διάστημα που ήταν σε ισχύ οι περιορισμοί τα πρόστιμα για τον Κ.Ο.Κ. ήταν πολύ λίγα.

Παράλληλα, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα επικεντρωθούν και στην τήρηση των μέτρων για τα καταστήματα τα οποία θα επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους.

Το σχέδιο δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας αναπροσαρμόζεται, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του covid-19 και με βάση το σχέδιο που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

«Με μοναδικό μας γνώμονα την ευταξία της πόλης και την εξυπηρέτηση των πολιτών θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα», σημειώνει ο κ. Δαγκλής.