Skip to main content

Σασόλι - Φορ Ντερ Λάιεν: Καταδικάζουν τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε λόγο για «φρικιαστική και σκληρή επίθεση» - Η πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε «άνανδρες» τις επιθέσεις

Για «φρικιαστική και σκληρή επίθεση» κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι αναφερόμενος στην επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Αναλυτικότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Σασόλι γράφει: «Φρικιαστική και σκληρή επίθεση. Στεκόμαστε κοντά στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί η ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ. Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να βρουν τη δύναμη να φέρουν στην ασφάλεια τους Ευρωπαίους πολίτες και εκείνους που αισθάνονται ότι απειλούνται».

Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, καταδίκασε την επίθεση στον αεροδρόμιο της Καμπούλ και τόνισε ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστεί στενά για να αποφύγει την αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν και όχι μόνο».

«Καταδικάζω έντονα τις άνανδρες και απάνθρωπες επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Είναι απαραίτητο να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ανθρώπων στο αεροδρόμιο. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστεί στενά για να αποφύγει την αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν και όχι μόνο» υπογραμμίζει με ανάρτησή της στο Twitter.