Skip to main content

Σάββας Αναστασιάδης: Αισιόδοξος ο προϋπολογισμός του 2020

Αποτύπωση της εθνικής προσπάθειας της κυβέρνησης στον φετινό προϋπολογισμό διαπιστώνει ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

Για προϋπολογισμό που δίνει σαφές μήνυμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές  της πατρίδας μας,  έκανε λόγο ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2020, χθες Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής.

«Η μεγάλη αυτή εθνική προσπάθεια αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό που συζητάμε σήμερα. Δίνει σαφές μήνυμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές της πατρίδας μας, δίνει ελπίδα και επαναεπιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή μας» τόνισε.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως «βάζουμε τέλος στην εποχή των υπερπλεονασμάτων, που ζήσαμε την περίοδο 2016 – 2018. Να θυμίσω ότι στην περίοδο αυτή, η συνολική υπέρβαση των στόχων σε απόλυτα νούμερα, έφτασε περίπου τα 11,4 δισ. ευρώ. Να θυμηθούμε, βεβαίως, πως για να συγκεντρωθούν τα ποσά αυτά, υπήρξε υπερφορολόγηση τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των επιχειρήσεων. Υπήρξε ένα στράγγισμα της αγοράς δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Υπήρχε μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, άρα λιτότητα στην λιτότητα. Το αποτέλεσμα, οι ανισότητες αυξήθηκαν, η φτώχια διευρύνθηκε και οι πρόσθετες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων, προς το κράτος, άγγιξαν το 18,1 δισ. ευρώ. Τα νούμερα δεν αμφισβητούνται».