Skip to main content

Σαββόπουλος: Την επόμενη εβδομάδα η κορύφωση της προσέλευσης ασθενών με κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στα νοσοκομεία μεγάλη προσέλευση πολιτών για τη διενέργεια PCR, δημιουργώντας πρόβλημα στη λειτουργία τους.

«Περιμένουμε την προσεχή εβδομάδα να έχουμε την κορύφωση της προσέλευσης συμπολιτών μας με κορωνοϊό, που ενδεχομένως θα οφείλεται και στη μετάλλαξη της Όμικρον, σύμφωνα και με τις αναλύσεις στα λύματα της Θεσσαλονίκης, καθώς εισπράττουμε αυτήν τη θετικότητα στην κλινική πράξη 10 με 15 μέρες αργότερα». Αυτό επισημαίνει μιλώντας στο e-farmako o Χρήστος Σαββόπουλος, Καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ και Διευθυντής της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Αναφερόμενος στην πίεση που δέχονται οι γιατροί το τελευταίο διάστημα ο Καθηγητής του ΑΠΘ λέει πως «κάθε μέρα, κάθε πέντε λεπτά, δεχόμαστε τηλεφωνήματα από φίλους, από γνωστούς και πολλές φορές κι από αγνώστους ακόμη που ρωτούν για τα συμπτώματα και τι να κάνουν, εάν πρέπει να κάνουν τεστ, εάν είναι κορωνοϊός ή κρυολόγημα ή κάτι άλλο. Και φυσικά αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί η ιατρική γίνεται με πραγματικά δεδομένα κι όχι με μια εξ αποστάσεως επικοινωνία».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr