Skip to main content

ΣΒΑΠ: Σε φαύλο κύκλο η ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία έχει μπει σε φαύλο κύκλο, από τον οποίο πολύ δύσκολα θα εξέλθει, εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, Δημήτρης Μαθιός.
Η ελληνική οικονομία έχει μπει σε φαύλο κύκλο, από τον οποίο πολύ δύσκολα θα εξέλθει, εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Δημήτρης Μαθιός. Μάλιστα εκτιμά ότι παρά τα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ανακόπτεται η ύφεση, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο εμφάνισης στασιμοπληθωρισμού.

Ο κ. Μάθιος εκτιμά ότι το 2011 βρίσκει την ελληνική βιομηχανία και γενικότερα την ελληνική οικονομία σε ακόμη δυσκολότερη θέση απ΄ αυτή του 2010. «Δυσάρεστες διεθνείς εξελίξεις, όπως οι τιμές του αργού πετρελαίου και οι αυξήσεις πρώτων υλών, έρχονται να προστεθούν στα όσα στοχεύει ο νέος Προϋπολογισμός», αναφέρει.

Κατά τον ίδιο το επαχθέστερο μέτρο είναι «η συνέχιση της τιμωρίας του κέρδους, με έκτακτη εισφορά χρήσης 2009 στις όποιες κερδοφόρες επιχειρήσεις, οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να είναι απαλλαγμένες και από τη φορολόγηση των πάγιων στοιχείων τους και του συνόλου των εγκαταστάσεων».

«Η επιμονή σε έμμεσους και ειδικούς φόρους θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το φορολογικό πληθωρισμό», καταλήγει ο πρόεδρος του συνδέσμου.