Skip to main content

Σχοινάς: Σωστή η απόφαση της Cham Wings Airlines να σταματήσει τις πτήσεις προς το Μινσκ

Για σωστή απόφαση έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής σχετικά με την αεροπορική εταιρία Cham Wings Airlines, η οποία σταματά τις πτήσεις στο Μινσκ

Η συριακή ιδιωτική αεροπορική εταιρία Cham Wings Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματά τις πτήσεις της με προορισμό το Μινσκ, την ώρα που χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως Σύροι, έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα ανάμεσα στη Λευκορωσία και την Πολωνία.

«Λόγω της δύσκολης κατάστασης στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, και επειδή η πλειονότητα των επιβατών των πτήσεών μας για το Μινσκ είναι Σύροι πολίτες, αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις πτήσεις μας για την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, από το Σάββατο (σήμερα), επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα τους μετανάστες και τους άλλους», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εταιρία, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σωστή απόφαση», λέει ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Για «σωστή απόφαση» έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ιδιωτικής συριακής αεροπορικής εταιρείας «Cham Wings Airlines» ότι σταματά τις πτήσεις προς τη Λευκορωσία.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του στο τουίτερ, ο κ. Σχοινάς αναφέρει: «Αυτή είναι η σωστή απόφαση. Είναι επιτακτικό ανθρωπιστικά να σταματήσουμε το να πέφτουν οι άνθρωποι θύματα της εργαλειοποίησης του οργανωμένου εμπορίου από τη Λευκορωσία. Αυτό ακολουθεί τη σοφή απόφαση της τουρκικής αρχής πολιτικής αεροπορίας και τις διαβεβαιώσεις που έλαβα από τους εταίρους μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Λίβανο».