Skip to main content

Scrocchiarella: Η εξέλιξη της πίτσας από το Παραδοσιακό

Η Scrocchiarella προσφέρεται στα έξι καταστήματα «Παραδοσιακό» της πόλης συνεχίζοντας την παράδοση της αλυσίδας σε καινοτόμα και γευστικά προϊόντα.

Δεν μπορεί να μην σου τραβήξει την προσοχή. Στην πλατεία Αριστοτέλους, πίσω από τη βιτρίνα του Παραδοσιακού, οι άνθρωποι του μαγαζιού ανοίγουν μια λαχταριστή ζύμη πάνω στον ξύλινο πάγκο και έπειτα την καλύπτουν με τριμμένο τυρί και κομματάκια τσορίθο. Η νέα αυτή μαγειρική ιεροτελεστία σε ωθεί να ρωτήσεις τι ετοιμάζουν. Η απάντηση είναι: Scrocchiarella.

Η Scrocchiarella αποτελεί εξέλιξη της πίτσας και παράλληλα ένα μεσογειακό γεύμα το οποίο συνδυάζει την ιταλική παράδοση στη ζύμη με τα φρέσκα και νόστιμα προϊόντα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να την γευτείς είναι να κοιτάξεις το μενού με τις έξι διαφορετικές προτάσεις και να επιλέξεις τη Scrocchiarella που εσύ επιθυμείς. Ικανοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις, το γεύμα ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σου δίνοντάς σου την ευκαιρία να κοιτάξεις κάθε υλικό που προστίθεται με μαεστρία στη ζύμη. Η Scrocchiarella μπαίνει στον φούρνο και μετά από λίγα λεπτά φτάνει στα χέρια σου ζεστή και ευωδιαστή μέσα στο κραφτ κουτί του Παραδοσιακού.

Αυτό που κάνει το νέο προϊόν ξεχωριστό είναι πως σε αντίθεση με το λεπτό φύλλο της πίτσας, ο σεφ του Παραδοσιακού, Δημήτρης Κολωνιάρης, έφτιαξε τη δική του συνταγή ζύμης με ελαιόλαδο και μυστικά της ιταλικής κουζίνας, που κάνουν τη βάση της Scrocchiarella ιδιαίτερη αφράτη αλλά και με τραγανή υφή. Μετά από συνεχείς δοκιμές γευσιγνωσίας, σκληρή εργασία και επιμονή, το Παραδοσιακό κατέληξε σε έξι γευστικές προτάσεις που αποτελούν ιδανική επιλογή τόσο για lunch όσο και για απογευματινό και βραδινό.

Οι έξι γευστικές επιλογές:

PROSCIUTTO COTTO

Βραστό προσούτο, φρέσκια μοτσαρέλα, μανιτάρια σαμπινιόν, παρμεζάνα, μείγμα τυριών, σάλτσα ντομάτας, βασιλικό, πιπέρι

CHORIZO

Σαλάμι τσορίθο, βολάκι Άνδρου, παρμεζάνα, μείγμα  τυριών, κίτρινα ντοματίνια, σάλτσα ντομάτας 

SPIANATA CALABRA

Σαλάμι Spianata calabra, μείγμα  λαχανικών, μείγμα  τυριών, ρόκα, παρμεζάνα, σάλτσα ντομάτας, πιπέρι
 
ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ

Μορταδέλα, μείγμα  λαχανικών, μείγμα  τυριών ,παρμεζάνα, σάλτσα ντομάτας, πιπέρι


ΖΑΜΠΟΝ

Ζαμπόν, μείγμα τυριών, μπέικον, μανιτάρια, σάλτσα ντομάτας

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μείγμα τυριών, σάλτσα ντομάτας

Η Scrocchiarella προσφέρεται και στα έξι καταστήματα «Παραδοσιακό» της Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας την παράδοση της αλυσίδας, η οποία παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει στο απαιτητικό κοινό της πόλης και στους επισκέπτες της καινοτόμα, γευστικά και υγιεινά προϊόντα.

Η ιστορία του Παραδοσιακού 
Εδώ και 25 χρόνια το Παραδοσιακό προσφέρει με χαμόγελο παραδοσιακές, χειροποίητες πίτες, μπουγάτσες, σάντουιτς με φρέσκα υλικά,  healthy σνακ, μυρωδάτο ποιοτικό καφέ, φρέσκους χυμούς και πολλές ακόμα γευστικές επιλογές ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας.

Το πρώτο Παραδοσιακό συστήθηκε στην πόλη το 1994 στο Πανόραμα, όπου το κοινό πολύ γρήγορα το ξεχώρισε για τις λαχταριστές του γεύσεις και τα φρέσκα υλικά που θα έλεγε κανείς πως συναγωνίζονται επάξια εκείνες της… γιαγιάς Ελευθερίας! Τα προϊόντα του γίνονται αρκετά δημοφιλή στη  Θεσσαλονίκη με το δεύτερο κατάστημα να ανοίγει το 2003 στην οδό Παλαιών Πατρών, ενώ το 2007 η καρδιά της Θεσσαλονίκης αποκτά το δικό της Παραδοσιακό στην Πλατεία Αριστοτέλους! Το 2009 το κατάστημα στην Παλαιών Πατρών μεταφέρεται πιο κεντρικά στην οδό Κούσκουρα και το 2011 το Παραδοσιακό συνεχίζει την ανάπτυξή του με ένα ακόμη κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Mediterranean  Cosmos. Το 2015 λειτουργεί το πρώτο κατάστημα franchise Παραδοσιακό στο One Salonica. Και η ανάπτυξη της αλυσίδας συνεχίζεται δυναμικά, καθώς φέτος άνοιξε νέο κατάστημα και στην Άνω Τούμπα!
 
Η φιλοσοφία πίσω από την αλυσίδα των 25 ετών
Με την πάροδο των 25 χρόνων, το Παραδοσιακό έχει κρατήσει αναλλοίωτη την ποιότητα των χειροποίητων προϊόντων που προσφέρει, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά. Μαζί με τις συνταγές του το Παραδοσιακό φέρνει μαζί και τα καλύτερα υλικά. Στην οικογένεια των προϊόντων του προσφέρει  και τα παραδοσιακά προϊόντα, όπως η κλασική τυρόπιτα, σπανακοτυρόπιτα αλλά και πιο «πειραγμένες» πίτες όπως η ολικής αλέσεως με κολοκύθι, ανθότυρο, κατσικίσιο τυρί και κόκκινη πιπεριά και το κουλούρι χαρούπι με γέμιση ταχίνι, παντρεύοντας τις παραδοσιακές, κλασικές κατηγορίες με πιο μοντέρνα γέμιση!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να επισκεφθείτε τους λογαριασμούς του «Παραδοσιακό» στο Facebook και το Instagram.