Skip to main content

Σε 11.000 αγρότες χρωστούν ακόμη την επιστροφή του ειδικού φόρου καυσίμων

Επί τέσσερις μήνες περιμένουν αλλά ακόμη να δουν το χρώμα του χρήματος 11.000 αγρότες σε όλη της χώρα.
Επί 4 μήνες περιμένουν αλλά ακόμα να δουν το χρώμα του χρήματος 11.000 αγρότες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δεν έχουν εισπράξει ακόμη την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων.

Οι εν λόγω παραγωγοί είδαν την πλειοψηφία των δικαιούχων να πληρώνεται κανονικά τον Αύγουστο αλλά οι ίδιοι έχουν εμπλακεί σε μία γραφειοκρατική διαδικασία, μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και υπουργείου Οικονομικών, καθώς είχαν διαπιστωθεί προβλήματα στις δηλώσεις τους, κυρίως λόγω λαθών στην αναγραφή των στοιχείων τους (ονοματεπώνυμο, Α.Φ.Μ., μητρώο ΟΓΑ). Τα λάθη αυτά οδήγησαν στο να υπάρξει νέα ταυτοποίηση των στοιχείων τους μεταξύ Ε.Α.Σ. και ΟΠΕΚΕΠΕ η οποία ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο.

Έκτοτε, οι παραγωγοί περιμένουν να πληρωθούν αλλά ουδείς τους έχει ενημερώσει για τα αίτια της πρωτοφανούς καθυστέρησης στην καταβολή των ποσών που δικαιούνται.  Το όλο θέμα τέθηκε υπόψιν της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνας Μπατζελή, από συνδικαλιστές της Ε.Α.Σ. Λάρισας οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβασή της προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή της διαδικασίας και αποδέσμευση των χρημάτων προς τους δικαιούχους παραγωγούς.

 Μιλώντας στη Voria.gr το μέλος της διοίκησης της Ε.Α.Σ. Λάρισας, κ. Χρίστος Σιδερόπουλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στις εξαγγελίες της προχωρώντας στην άμεση καταβολή των  χρημάτων της επιστροφής του ειδικού φόρου καυσίμων σε όλους τους δικαιούχους αγρότες. «Άλλωστε, πρόκειται για χρήματα που έχουν καταβληθεί από τους αγρότες και θα έπρεπε εδώ και καιρό να τους έχουν επιστραφεί» πρόσθεσε το μέλος της διοίκησης της Ε.Α.Σ. Λάρισας.