Skip to main content

Οι Βρετανοί «αγαπούν» ιδιαίτερα την Ελλάδα και την Κύπρο

Το ρεπορτάζ του BBC θύμισε ένα άλλο πρακτορίστικο ρεπορτάζ του BBC, στις 27 Σεπτεμβρίου 2008, περί αυτονομίας της Κέρκυρας.

Το πρακτορίστικο ρεπορτάζ του BBC, για δήθεν ύπαρξη "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα, θύμισε ένα άλλο πρακτορίστικο ρεπορτάζ του BBC, στις 27 Σεπτεμβρίου 2008, περί αυτονομίας της Κέρκυρας. Οι Βρετανοί μας "αγαπούν" ιδιαίτερα, Ελλαδίτες και Κυπρίους.

Η Γερμανία απέλασε 1.900 Αλγερινούς, Μαροκινούς και Τυνήσιους στις χώρες τους. Την ίδια περίοδο η Ελλάδα απέλασε 19. Καλά πάμε. Σε 200 χρόνια θα απελαθούν όλοι οι παράνομοι.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) δημοσιοποίησε την πρότασή του για τη Γ΄ Λυκείου, η οποία είναι η ίδια με εκείνη που είχε εξαγγελθεί στις 3 Σεπτεμβρίου 2018. Με αυτό βεβαίως ενισχύει τα επιχειρήματα εκείνων ότι ο διάλογος ήταν προσχηματικός.

Μας εμπαίζουν, αλλά δεν τους ενδιαφέρει. Παίζουν στο δικό τους γήπεδο, με δικό τους διαιτητή, οπότε οι αδιαφανείς διαδικασίες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Άλλωστε, οι άνθρωποι έχουν "ηθικό πλεονέκτημα", μη το ξεχνάμε αυτό. Εκφραστής αυτού του… "πλεονεκτήματος", δεν είναι μόνον ο Πολάκης. Όλοι τους είναι.

Σε ρεπορτάζ της σερβικής εφημερίδας Blic, αναφέρεται ότι «και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, πολλοί Σέρβοι τουρίστες, λόγω των προσιτών τιμών, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, θα επιλέξουν για τις διακοπές τους την Βόρεια Ελλάδα».

Ο Ιάπωνας υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων και Κυβερνοασφάλειας, Γιοσιτάκα Σακουράντα, αναγκάστηκε την Πέμπτη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη επειδή καθυστέρησε να προσέλθει επί 3 λεπτά στη συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμού της Βουλής. Ακριβώς, το ίδιο αίσθημα ευθύνης έχουν και οι δικοί μας υπουργοί. Με την πρώτη μικρή παράβαση που θα κάνουν παραιτούνται.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε ότι το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως δεν έχει καμία πρόθεση να τροποποιήσει το Σύνταγμα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τα σύνορά της, απαντώντας στις προθέσεις της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων, να θεωρηθεί Αυτοκέφαλη.

Περίπου 3,4 εκατομμύρια πολίτες έχουν διαφύγει από την Βενεζουέλα από την αρχή της πολιτικής και οικονομικής κρίσης και η προσφυγική ροή δεν μειώνεται, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΟΗΕ.

Πράκτορες των Αμερικανών θα είναι, που θέλουν να δυσφημήσουν την Αριστερά στην Βενεζουέλα. Αν μείνει κι άλλο ο Μαδούρο, θα φύγουν άλλα τρία εκατομμύρια πράκτορες. Έτσι δεν είναι κύριε Τζανακόπουλε; Μόλις φύγουν όλοι οι Βενεζουελάνοι από την χώρα, ο Μαδούρο δεν θα έχει Αμερικανούς πράκτορες στα πόδια του.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του ΟΑΣΕ, έγινε αναφορά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένο και Γ. Θεοφύλακτο στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι δύο Συριζαίοι βουλευτές εξήραν τα πλεονεκτήματα της Συμφωνίας αλλά και τους Α.Τσίπρα-Ζ.Ζάεφ για την υπογραφή της.

Κι όμως, τους κινδύνους της Συμφωνίας έδειξε με τη στάση του λίγη ώρα μετά Σκοπιανός βουλευτής, ο οποίος αποκαλούσε συνεχώς τη χώρα του "Μακεδονία" και όχι "Βόρεια Μακεδονία"! Υπήρξε αντίδραση από τον βουλευτή της ΝΔ, Χρίστο Δήμα, ο οποίος ζήτησε το λόγο και ανέδειξε ακριβώς αυτή την ανακολουθία μεταξύ πράξεων και έργων της γειτονικής χώρας. Την ανακολουθία, οι Συριζαίοι βουλευτές δεν την πρόσεξαν.

Στοιχεία από τη Frontex: Πτώση 80% στις παράνομες αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία - Αύξηση 34% στην Ελλάδα, το 2018. Κάτι λέει αυτό, έτσι δεν είναι;