Skip to main content

Σε Αγιασμούς σχολείων της Θεσσαλονίκης ο Αγγελούδης - «Η Αυτοδιοίκηση θα είναι δίπλα στη σχολική κοινότητα» (φωτο)

Απευθυνόμενος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε αναφορά στη σχολική χρονιά που δεν θα αρχίσει στις πληγείσες από την πρόσφατη καταστροφή περιοχές

Στους Αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 45ο δημοτικό σχολείο στην οδό Ολυμπιάδος, που είναι το σχολείο που τελείωσε ο ίδιος και τα παιδιά του, στο 50ο δημοτικό σχολείο στους Αγίους Αναργύρους, στο 11ο ειδικό δημοτικό σχολείο εντός του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» και στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Απευθυνόμενος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ο κ. Αγγελούδης έκανε αναφορά στη σχολική χρονιά που δεν θα αρχίσει στις πληγείσες από την πρόσφατη καταστροφή περιοχές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της υποστήριξης της σχολικής κοινότητας από την τοπική Αυτοδιοίκηση στο ζήτημα της σχολικής στέγης.

Ακόμη, δεσμεύτηκε για αλλαγές και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων.  

«Βρισκόμαστε σήμερα στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς, έχοντας το νου μας και την καρδιά μας στις περιοχές που δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Οι ευχές μας για καλή σχολική χρονιά συνοδεύονται από τη διαβεβαίωση πως η Αυτοδιοίκηση θα είναι δίπλα στη σχολική κοινότητα, ώστε να εξασφαλίζονται οι καλύτερες συνθήκες μάθησης και κοινωνικοποίησης για τα παιδιά μας» σημείωσε ο κ. Αγγελούδης και συνέχισε: «Θα σταθούμε αρωγοί στους εκπαιδευτικούς μας και θα στηρίζουμε το δύσκολο έργο τους, για να προσφέρουν το πολύτιμο δώρο της γνώσης στις μαθήτριες και τους μαθητές τους. Θα βρεθούμε κοντά στους γονείς για να δυναμώσουμε τους συλλόγους τους και μαζί να δουλέψουμε για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινότητα, κύτταρο δημιουργίας, εθελοντισμού και προόδου. Κυρίως όμως θα φέρουμε την περπατησιά μας πλάι σ' αυτήν των παιδιών μας, γιατί αυτά θα είναι οι αυριανοί ενεργοί πολίτες, που θα κληθούν να απαντήσουν στις προκλήσεις του μέλλοντος για τον τόπο τους και τη ζωή τους. Γνωρίζουμε πως η σημερινή κατάσταση των σχολικών υποδομών δυστυχώς δεν εξασφαλίζει τη πλήρη λειτουργικότητα σε πολλές σχολικές μονάδες. Δεσμευόμαστε ότι αυτό θα αλλάξει. Το σχολείο του αύριο οφείλει να είναι ένα σχολείο γνώσης και δημιουργίας, αξιών και δημοκρατίας, συμπερίληψης και αλληλεγγύης. Αυτό το όραμα θα υπηρετήσουμε», κατέληξε.

Δείτε φωτογραφίες: