Skip to main content

Σε αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα ο Γιώργος Αλογοσκούφης

Ένα σενάριο, που έπαιξε αρχικά, για να αναλάβει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, φαίνεται ότι «κάηκε» με το ξεκίνημα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών (επί Κώστα Καραμανλή), Γιώργος Αλογοσκούφης, επέστρεψε από τις ΗΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται προς αναζήτηση εργασίας. Ωστόσο, ένα σενάριο, που έπαιξε αρχικά, για να αναλάβει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, φαίνεται ότι «κάηκε» με το ξεκίνημα. Για δυο βασικά λόγους:

α) Η τρέχουσα θητεία του κ. Γιάννη Στουρνάρα λήγει σε έναν χρόνο, ενώ και

β) ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να του ανανεωθεί για άλλη μια πενταετία.

Συνεπώς, θέση στην Τράπεζα της Ελλάδας για τον πρώην υπουργό Οικονομικών δεν υπάρχει, αν και ούτως ή άλλως, κυρίως για πολιτικούς λόγους θα ήταν πολύ δύσκολο ο κ. Αλογοσκούφης να αναλάβει τη συγκεκριμένη.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να αναλάβει τη θέση του προέδρου σε κάποια από τις συστημικές τράπεζες. Ενδεχομένως, στην Alpha Bank, καθώς όπως λέγεται ο νυν πρόεδρος της, Βασίλης Ράπανος, φέρεται να έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει, αν κι από τον ίδιο δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Για την ίδια θέση όμως ή για όποια άλλη χηρεύσει προσεχώς (λέγεται ότι σύντομα θα «ανοίξει» και η θέση του προέδρου της Εθνικής) υποψηφιότητα και μάλιστα ισχυρή έχουν θέσει και άλλοι πρώην τραπεζίτες.

Οι – όποιες – εξελίξεις αναμένονται άμεσα, σε κάθε περίπτωση. Αντιθέτως, θυμάστε που σας γράφαμε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ); Τώρα, το γεγονός επιβεβαιώνεται κι από το οικονομικό επιτελείο. Με μια μεγάλη έκδοση να επίκειται, η ιδέα για αλλαγές κρίνεται ακατάλληλη.