Skip to main content

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα-Τέσσερις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας. Αναλυτικά οι συγκεντρώσεις και οι πορείες.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα, ενάντια στο νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Στη Θεσσαλονίκη κάλεσμα έχουν απευθύνει το ΠΑΜΕ στις 10.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου και μισή ώρα αργότερα στο ίδιο σημείο η ΕΔΟΘ. Στις 10.00 είναι το ραντεβού της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα, ενώ οι διανομείς φαγητού θα συγκεντρωθούν στις 10.30 Εγνατία και Αγ. Σοφίας και θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία.

Μετ΄ εμποδίων αναμένεται να διεξαχθεί η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες συμμετέχουν με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας στην εικοσιτετράωρη απεργία, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Στην απεργία συμμετέχουν οι ναυτεργάτες αν και η πανελλαδική τους απεργία κρίθηκε παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε να προκηρύξει και αυτή εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, για την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου».

Επιπλέον, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) προκήρυξε απεργία για σήμερα.

Οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) απεργούν σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου, «κόντρα στο "μίνι συνδικαλιστικό" σχέδιο νόμου, που φέρνει η κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους μισθούς και τους όρους εργασίας χιλιάδων ανθρώπων».

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα, προκήρυξε και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Στάση εργασίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 18/9/2019 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης, που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα για σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Αντιδρούμε ενάντια σε όλες τις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που υπονομεύουν διαλυτικά τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων».