Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Δεν υπάρχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη χώρα για να ζητήσουν διαδικασία επαναπατρισμού. Το ποσό των 4.500 ευρώ τους ζήτησε αεροπορική εταιρεία

Καθηλωμένοι στην πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πεν βρίσκονται τέσσερις Έλληνες που αδυνατούν να επιστρέψουν πίσω λόγω των περιορισμών στις αεροπορικές μεταφορές που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

«Έχουν κλείσει τα χερσαία σύνορα και προσπαθούμε μέσω της γαλλικής πρεσβείας, καθώς δεν υπάρχει εδώ ελληνική προξενική αρχή, να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status ο Παναγιώτης  Σκαρβέλης, ένας εκ των τεσσάρων Ελλήνων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα της Άπω Ανατολής.

«Μας ζητούν όμως από την αεροπορική, πάνω από 4.500 ευρώ για τα εισιτήρια, ενώ από τους Γάλλους ζητάνε περίπου 450 ευρώ, υποθέτω γιατί οι Γάλλοι έχουν προτεραιότητα στις διαθέσιμες θέσεις για την επιστροφή. Δεν γνωρίζουμε τι θα κάνουμε με τα χρήματα, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση. Είμαστε καλά στην υγεία μας, είμαστε στο ξενοδοχείο και ελπίζουμε να επιστρέψουμε μέχρι τις 31 Μαρτίου με τις πτήσεις επαναπατρισμού, που κάνει η Γαλλική πρεσβεία», δήλωσε ο κ. Σκαρβέλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ