Skip to main content

Σε Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης και ΣΕΠΕ ο Μαγκριώτης

Με τον διευθυντή του ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκη συζήτησε το διαχρονικό πρόβλημα της γραφειοκρατίας, πού σήμερα χρησιμοποιείται και ως άλλοθι της κυβέρνησης.

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μαγκριώτης συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστο Σαραντόπουλο, τον διευθυντή του ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Ζιγκιρίδη και τους εργαζόμενους στο ΣΕΠΕ, τμήμα εργασιακής ασφάλειας.

Στη συνάντηση με το πρόδρομο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου συζήτησε για τις ιταλικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη, πού είναι οι υψηλότερες ξένες επενδύσεις εδώ και πολλά χρόνια και την προοπτική διεύρυνσής τους, αφού τα τελευταία χρόνια υπάρχει στασιμότητα. Συζήτησε επίσης για τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Ιταλία πού είναι ικανοποιητικές σε ποσότητα, αλλά όχι σε τζίρο και αυτό γιατί κυρίως τα αγροτικά προϊόντα εξάγονται ανώνυμα, χωρίς τυποποίηση.

Με τον διευθυντή του ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκη συζήτησε το διαχρονικό πρόβλημα της γραφειοκρατίας, πού σήμερα χρησιμοποιείται και ως άλλοθι της κυβέρνησης για την μη έγκυρη έκδοση των συντάξεων με σκοπό την τεχνητή δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων. Συζητήθηκαν επίσης τόσο οι στρεβλώσεις των παλιών ασφαλιστικών νόμων, όσο και αυτές του νόμου Κατρούγκαλου, πού αδικούν αυτούς πού πλήρωσαν πολλές εισφορές στο παρελθόν και ακόμη περισσότερο τους σημερινούς εργαζόμενους και επαγγελματίες.

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ΣΕΠΕ ο κ. Μαγκριώτης  τόνισε την σπουδαιότητα της υπηρεσίας πού ιδρύθηκε το 2000 από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να υπερασπιστεί την νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις και την ασφάλεια στις συνθήκες εργασίας. Το κράτος πρέπει να ενισχύει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό γιατί έτσι προστατεύει τους εργαζόμενους, αλλά και τον υγιή επιχειρηματικό και επαγγελματικό ανταγωνισμό.

Τέλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL και τον δημοσιογράφο κ. Λάζαρο Θεοδωρακίδη τόνισε ότι η ακύρωση του debate των πολιτικών αρχηγών με ευθύνη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνει την έλλειψη σεβασμού στην δημοκρατική αρχή του διαλόγου και αποκαλύπτει την ένδυα προγραμματικών θέσεων. Τόνισε επίσης ότι το δίλημμα δεν είναι με ποιόν θα κάνει κυβέρνησητο ΚΙ.ΝΑΛ, αλλά με ποια πολιτική θα προχωρήσει η χώρα και τα κόμματα δεν απαντούν στο ερώτημα αυτό, πέρα από αφορισμούς και γενικότητες.

Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ

Οι συναντήσεις του κ. Μαγκριώτη με θέμα: «Ο διάλογος για τις εθνικές εκλογές» συνεχίζονται:

  • Στις 18:30 στην Ευκαρπία (Café VERDE, 25ης Μαρτίου 70)
  • Στις 19:30 στην Σταυρούπολη (Café ΔΕΛΕΑΡ, Πλατεία Άνω Ηλιούπολης)
  • Στις 20:30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης