Skip to main content

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαχείρισης αστικών αποβλήτων τα Τρίκαλα

Σε ένα πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων συμμετέχει ο δήμος Τρικκαίων και η Δημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας των Τρικάλων.
Σε ένα πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων συμμετέχει ο δήμος Τρικκαίων και η Δημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας των Τρικάλων. Σκοπός του διακρατικού προγράμματος ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας με τίτλο  «Μεσογειακός Χώρος», το οποίο "τρέχει" από τις 5 Φεβρουαρίου του 2009, είναι η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων στις χώρες της Μεσογείου.

Το πρόγραμμα προβλέπει την υλοποίηση καινοτόμων μεθόδων για τη μείωση της παραγωγής αποβλήτων και την ανακύκλωσή τους. Επίσης, στο σχεδιασμό του περιλαμβάνεται η ενσωμάτωση διαχειριστικών εργαλείων που μπορούν να συμβάλουν στην αειφορία με την εναλλακτική διαχείριση των αστικών αποβλήτων.

Στο δήμο Τρικκαίων έχει ήδη δημιουργηθεί Τοπική Ομάδα στήριξης του προγράμματος με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Κηποτεχνίας του δήμου, της Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε., της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της νομαρχίας, της ΤΕΔΚ, του Επιμελητηρίου Τρικάλων, της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ , του Ενεργειακού Κέντρου  Δυτικής Θεσσαλίας και του Γ.Ν. Τρικάλων.