Skip to main content

Σε εξέλιξη η επιχείρηση ρυμούλκησης του Euroferry Olympia σε λιμάνι στον Αστακό

Ανάμεσα σε λιωμένες λαμαρίνες και τοξικούς καπνούς οι άνδρες της ΕΜΑΚ έδωσαν μάχη με τον χρόνο, αναζητώντας επιζώντες στα γκαράζ του Euroferry Olympia

Για πέμπτη ημέρα φλέγεται το Euroferry Olympia, που ρυμουλκείται σε λιμάνι κοντά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να συνεχιστούν εκεί με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια οι επιχειρήσεις των ανδρών της ΕΜΑΚ. Η ελπίδα των οικογενειών των 10 αγνοουμένων υπάρχει όσο συνεχίζονται οι έρευνες.

Ανάμεσα σε λιωμένες λαμαρίνες και τοξικούς καπνούς οι άνδρες της ΕΜΑΚ έδωσαν μάχη με τον χρόνο, αναζητώντας επιζώντες στα γκαράζ του Euroferry Olympia.

Με τη φωτιά να καίει ακόμα και το θερμικό φορτίο στο σκαρί του πλοίου να είναι μεγάλο, η επιχείρηση διάσωσης ήταν δύσκολη. Σκαρφάλωσαν στις νταλίκες για να ανακαλύψουν κάποιο ίχνος ζωής από τους αγνοούμενους, με ειδικές στολές και μπουκάλες.

Αφού εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα έρευνας και διάσωσης το Euroferry Olympia ρυμουλκείται με προορισμό το λιμάνι του Αστακού.
Κραυγή απόγνωσης από τους συγγενείς των αγνοουμένων, υποστηρίζουν ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος αφού μέχρι να πιάσει λιμάνι παγώνουν οι έρευνες.

Πηγή: ΕΡΤ