Skip to main content

Σε ιδιώτες οι δημοτικές τουαλέτες της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στην παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης 5 δημοτικών τουαλετών που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Την παραχώρηση της εκμετάλλευσης χρήσης σε ιδιώτες πέντε δημοτικών τουλετών, που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τις δημοτικές τουαλέτες που βρίσκονται εντός του χώρου του πάρκου της ΧΑΝΘ, στην πλατεία Δικαστηρίων (Λουτρά Παράδεισος), στον Πύργο Τριγωνίου, στο Λευκό Πύργο, στην οδό Τσιμισκή με Αριστοτέλους και στην οδό Καρύπη.

Από αυτές, με κατεβασμένα ρολά είναι οι τουαλέτες της ΧΑΝΘ και της πλατείας Αριστοτέλους, σε εκείνα τα σημεία δηλαδή που καθημερινά πλημμυρίζουν από πολίτες και από τουρίστες. Οι υπόλοιπες τρεις τουαλέτες λειτουργούν, οι δύο με υπαλλήλους του δήμου, και η μια είναι ήδη σε ανάδοχο.

Η δημοτική αρχή προχωρά στην παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης από τη χρήση των δημοτικών αφοδευτηρίων, καθώς, όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων, «είναι πολύ υψηλό το κόστος λειτουργίας των αφοδευτηρίων από υπαλλήλους του δήμου».

Όπως είπε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, «ζητήσαμε από την αντιδημαρχία Οικονομικών να προχωρήσει η διαδικασία μίσθωσης, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα λειτουργίας τους 24 ώρες το 24ωρο από ιδιώτες, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα ωρών λειτουργίας».

Οι δημοτικές τουαλέτες στην πλατεία Αριστοτέλους

 

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία απόπειρα παραχώρησης του δικαιώματος εκμετάλλευσης από τη χρήση των Δημοτικών Αφοδευτηρίων, το πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας των Αφοδευτηρίων από υπαλλήλους του Δήμου αλλά και το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικά διάστημα έχουν γίνει από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου επεμβάσεις συντήρησης και επισκευών των Αφοδευτηρίων, εκτιμά ότι είναι επιβεβλημένη η επανέναρξη των ενεργειών για την παραχώρηση εκμετάλλευσης των Αφοδευτηρίων» υπογραμμίζεται στην εισήγηση της αντιδημαρχίας Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει την παραχώρηση των τουαλετών.

Ήδη η δημοτική αρχή το προηγούμενο διάστημα είχε προχωρήσει στη συντήρησή και επισκευή των δημοτικών τουαλετών, σε μια προσπάθεια να πληρούν τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση του κοινού.  Σήμερα, εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 13 δημοτικές τουαλέτες που υπάρχουν, λειτουργούν  ελάχιστες.