Skip to main content

Σε καραντίνα το Blue Star Mykonos λόγω ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού

Στις 2 τα ξημερώματα το πλοίο Blue Star Mykonos έφτασε στο λιμάνι της Λήμνου και έκτοτε δεν έχει αποπλεύσει για τα επόμενα λιμάνια.

Επί ποδός τέθηκαν τα ξημερώματα οι υγειονομικές αρχές για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο πλοίο Blue Star Mykonos το οποίο είχε αποπλεύσει το βράδυ της Τετάρτης από Καβάλα με προορισμό μεταξύ άλλων Λήμνο και Μυτιλήνη.

Ένα μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό. Ο καπετάνιος του πλοίου ακολουθώντας τις πάγιες οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας δωσε εντολή να αποβιβαστεί ο βοηθός καμαρώτου και για αυτό τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Στις 2 τα ξημερώματα το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Λήμνου και έκτοτε δεν έχει αποπλεύσει για τα επόμενα λιμάνια, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο στο οποίο εστάλη δείγμα του βοηθού καμαρώτου.

Στο πλοίο επιβαίνουν 378 επιβάτες - ανάμεσά στους οποίους και 21 που επιβιβάστηκαν από τη Λήμνο και οι οποίοι πιθανόν να έχουν ξαναβγει - και 77 άτομα πλήρωμα.

Αν το δείγμα βγει αρνητικό το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

«Είδαμε ένα ασθενοφόρο να έρχεται και να παίρνει κάποιον από το πλήρωμα» είπε χαρακτηριστικά στο Open μία επιβάτιδα και συμπλήρωσε ότι το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του από την Καβάλα με μια ώρα καθυστέρηση. Σύμφωνα με την ίδια δεν τους ενημέρωσε κανείς για οτιδήποτε.

Η ίδια καταγγέλλει ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε πως το συμβάν με το ασθενοφόρο αφορούσε ύποπτο κρούσμα κοροναϊού. Ενώ η ενημέρωση έγινε στις 06:00 το πρωί.