Skip to main content

Σε κινητοποιήσεις κατευθύνονται οι ναυτεργάτες

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες και για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων συνεδριάζει στις 10 το πρωί της Τρίτης η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΝΟ.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες και για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων συνεδριάζει στις 10 το πρωί της Τρίτης η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ αντιδρά μεταξύ άλλων στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ και στην επιχειρούμενη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ .

Ζητά, επίσης, να διατηρήσει την αυτοτέλειά του το ΝΑΤ με άμεση επιχορήγησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να σταματήσουν οι περικοπές των συντάξεων, και τη διατήρηση της αυτοτέλειας του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ), που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από πόρους των ναυτικών.

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Οίκο Ναύτου, οι οποίοι το πρωί προχώρησαν σε επ' αόριστον κατάληψη του κτηρίου, ο γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς παρατήρησε ότι «διαλύεται ένας σημαντικός κλάδος για τη χώρα μας, που είναι η ναυτιλία» .

Επιπλέον, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα πολιτικό πρόσωπο που θα αναλάβει την ηγεσία ενός αυτόνομου υπουργείου για τη ναυτιλία και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ναυτικών και προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις.