Skip to main content

Σε κλειστό κύκλο το ετήσιο μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη την Κυριακή στην Αθήνα

Είναι επιθυμία της συζύγου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, μιας και η ίδια θα παραβρεθεί με τα ανήλικα παιδιά τους, να γίνει μια σεμνή και διακριτική τελετή χωρίς δημοσιότητα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη «μαύρη» ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αφήνοντας φτωχότερο τον αθλητισμό, την Ελλάδα... τον κόσμο. Ο θάνατος του δύο φορές «ασημένιου» Ολυμπιονίκη του Τάε Κβον Ντο, σε ηλικία 42 ετών, μετά από μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου, βύθισε σε θλίψη τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στις 14 Οκτωβρίου 2022.

Την ερχόμενη Κυριακή (8/10), θα τελεστεί η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, σε εκκλησία των Αθηνών, παρουσία της συζύγου του, Δώρας Τσαμπάζη, των παιδιών τους Ελεάννας και Γιώργου και λίγα άτομα από το στενό συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον.

Είναι επιθυμία της συζύγου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, μιας και η ίδια θα παραβρεθεί με τα ανήλικα παιδιά τους, να γίνει μια σεμνή και διακριτική τελετή χωρίς δημοσιότητα.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε συγκλονίσει με το μήνυμα που άφησε και αναρτήθηκε από τη σύζυγό του αμέσως μετά τον θάνατό του. «Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι κάθε κάταγμα στα πόδια μου,» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δεν ήταν μόνο η μεγάλη πορεία του ως αθλητής που έκανε τους Έλληνες ν’ αγαπήσουν τόσο τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, αλλά κυρίως ότι τις αξίες που διδάχτηκε μέσα από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, θέλησε να τις μεταλαμπαδεύσει στους νέους. Ονειρευόταν μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης και έγινε η «φωνή» των αδύναμων, αψηφώντας το προσωπικό κόστος.

Η τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήταν να δημοπρατηθούν τα δύο ασημένια μετάλλιά του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και του 2008, το οποίο ανέλαβε και έπραξε η σύζυγός του, με το ποσό που συγκεντρώθηκε να κατατίθεται απευθείας και ισόποσα στους λογαριασμούς των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων «Ο Άλλος Άνθρωπος», «η Λάμψη», «Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης», «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», «ΑΡΣΙΣ», «ΦΛΟΓΑ» και «Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας Η ΕΛΠΙΔΑ» (για τις οικογένειες των 2 θυμάτων των φυσικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ