Skip to main content

Σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο μεταφέρεται το σκηνικό της κακοκαιρίας

Εκτιμάται ότι τα εντονότερα φαινόμενα για ακόμα μία φορά θα εντοπίζονται στα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης όπου θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθήνων.

Εκτιμάται ότι τα εντονότερα φαινόμενα για ακόμα μία φορά θα εντοπίζονται στα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης όπου θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ωστόσο βαθμιαία μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις βραδινές ώρες, ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια, τοπικά ολικός στα βόρεια.

Στην Αττική το απόγευμα αναμένονται νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο, καθώς και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερη υψόμετρο στα βόρεια. Γρήγορα τα φαινόμενα όμως θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά σήμερα τους 2 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 02 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, στα πεδινά της Θεσσαλίας, καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά στην ανατολική Στερεά - Εύβοια 200-300 μέτρα και στην Πελοπόννησο 300-500 μέτρα). Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά 9 και στα νότια τοπικά έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 06 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο η παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα νότια έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια έως 07 βαθμούς κελσίου.