Skip to main content

Σε νέα χέρια το 2,76% των μετοχών της Lamda Development

Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές αγόρασαν τα τρία πακέτα μετοχών της εταιρείας, που πούλησε χθες το επενδυτικό σχήμα Voxcove.

Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές είναι οι αγοραστές των τριών πακέτων μετοχών της Lamda Development, τα οποία πούλησε χθες το επενδυτικό σχήμα Voxcove (κοινοπραξία της Olympia Group του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και της VNK Capital των φαρμακοβιομηχάνων Βασίλη και Νέλλης Κάτσου) που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο στην εταιρεία, έπειτα από τον όμιλο Λάτση. Η συναλλαγή έγινε με τιμή ανά μετοχή 7,5 ευρώ η οποία είναι η υψηλότερη μέχρι σήμερα για πακέτο μετοχών της Lamda και μόλις 0,65% χαμηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο (7,64 ευρώ ανά μετοχή).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», αγοραστές ήταν μεταξύ άλλων η HSBC και το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Bienville με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η συνολική αξία των μετοχών της Lamda (2,76% του μετοχικού της κεφαλαίου) που άλλαξαν χθες χέρια είναι 16,5 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη μετοχή της εταιρείας real estate εν όψει της εκκίνησης της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης αναμένεται σε λίγες ημέρες.

Η Voxcove είχε εξαγοράσει περίπου το 12,8% της Lamda στις 21 Δεκεμβρίου του 2017 από Blackstone έναντι συνολικού τιμήματος 55 εκατ. ευρώ, με τιμή ανά μετοχή 5,4 ευρώ. Με άλλα λόγια χθες πούλησε τη μετοχή της Lamda 38,9% πιο ψηλά απ' ό,τι την αγόρασε, αποκομίζοντας υπεραξία.

Η κίνηση αυτή του δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας real estate είναι σύμφωνη με την πρόσφατη ανακοίνωσή της στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου. Συγκεκριμένα η Voxcove είχε δηλώσει ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda, ούτως ώστε μετά την ολοκλήρωσή της το ποσοστό συμμετοχής στο σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία να είναι κατ' ελάχιστον 10%.

Από την πλευρά της η Consolidated Lamda Holdings, συμφερόντων οικογένειας Λάτση, με ποσοστό 53,82%, έχει δεσμευτεί να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που της αντιστοιχούν και να καλύψει τις μετοχές που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες.