Skip to main content

Σε ομηρία βρίσκονται 3.000 υποψήφιοι οδηγοί στη Θεσσαλονίκη

Παράσταση διαμαρτυρίας των σχολών οδηγών στην Περιφέρεια. Τζιτζικώστας: Να δοθεί άμεσα λύση και να μη χρησιμοποιείται ως πρόσχημα η τρόικα.

Σε ομηρία βρίσκονται περίπου 3.000 οδηγοί στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των σχολών οδηγών «Λευκός Πύργος» και «Φίλιππος», οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην έδρα της Περιφέρειας, ζητώντας τη συμπαράστασή του και τη διαμεσολάβησή του στην κυβέρνηση, ώστε να ξαναρχίσει η διεξαγωγή πρακτικών ασκήσεων των υποψηφίων οδηγών.

Οι πρακτικές εξετάσεις δε διεξάγονται εδώ και μήνες, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (και των άλλων Περιφερειών της χώρας), αφού δεν πληρώνονται από την κυβέρνηση οι υπερωρίες που είναι αναγκασμένοι να κάνουν για να γίνουν οι πρακτικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών.

Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη έχουν εγκλωβιστεί 3.000 μαθητές και οι οικογένειές τους περιμένοντας στην... ουρά για να δώσουν τις εξετάσεις τους. Οι ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών βρίσκονται οικονομικά στα όριά τους, όπως εξήγησαν στον περιφερειάρχη και επισήμαναν ότι τους καταδικάζουν σε οικονομικό αφανισμό.

«Έχουμε περιέλθει σε δεινή κατάσταση. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας στο κράτος και στα καθημερινά μας έξοδα. Πάρα πολλοί επαγγελματίες του κλάδου μας έχουν φύγει σε κράτη της ΕΕ και δουλεύουν με χρήση της επαγγελματικής άδειας που έχουν βγάλει στην Ελλάδα. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Θέλουμε τη στήριξή σας και την προσωπική σας παρέμβαση στο υπουργείο για να δοθεί λύση», είπαν οι κ.κ. Γιώργος Καλαϊτζής και Γεράσιμος Σαβράμης στον κ. Τζιτζικώστα.


Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η θέση της Περιφέρειας είναι ξεκάθαρη. Εδώ και μεγάλο διάστημα οι πολίτες ταλαιπωρούνται. Δημιουργείται κοινωνική αναστάτωση, με άσχημα οικονομικά αποτελέσματα. Ως Περιφέρεια έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο ζήτημα. Η συνεργασία της Περιφέρειας με τις σχολές οδηγών, αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης των υπαλλήλων στις Διευθύνσεις Μεταφορών της ΠΚΜ μας έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα να λειτουργούμε υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Η κατάσταση όμως πλέον έφτασε στο απροχώρητο. Ζητώ από την κυβέρνηση γι' ακόμη μια φορά να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Δεν είναι δυνατό να ταλαιπωρούνται χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης. Ζητώ άμεσα και με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις να δοθεί συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει να χρησιμοποιεί επιτέλους την τρόικα ως δικαιολογία. Είναι τακτική χιλιοπαιγμένη».