Skip to main content

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά αύριο τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Δεν θα λειτουργήσουν και αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, οι σχολικές μονάδες στους δήμους Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Χαλκηδόνας.

Ο συνεχιζόμενος παγετός αλλά και λόγοι ασφάλειας των μαθητών θα κρατήσουν και για δεύτερη μέρα κλειστά τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη, οι σχολικές μονάδες στους δήμους Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Θερμαϊκού.  

Συγκεκριμένα, ο δήμος Βόλβης ανακοίνωσε ότι λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι εξαιτίας του ισχυρού παγετού αλλά και της ύπαρξης πάγου στον αύλειο χώρο των σχολικών μονάδων, αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά.

Στον δήμο Λαγκαδά εκτός από τις σχολικές μονάδες θα μείνουν κλειστές επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Λαγκαδά.

Στον δήμο Χαλκηδόνας, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, ωστόσο, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Θερμαϊκού κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και τα ΚΔΑΠ, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, πλην του Λυκείου Πανοράματος, του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων και των σχολείων στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες και στον δήμο Νεάπολης – Συκεών πλην των σχολείων στα Πεύκα.

Στον δήμο Θέρμης κλειστά θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους τα σχολεία της Περιστεράς, του Κ.Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου.

Στην Καλαμαριά, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τα οποία σήμερα δεν λειτούργησαν, θα ανοίξουν κανονικά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, όπως επίσης και οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στον δήμο Δέλτα.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, εκός από το 25ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου που θα παραμείνει κλειστό όπως και σήμερα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τρίτη, κανονικά χτύπησε το κουδούνι στους δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Πυλαίας – Χορτιάτη, εκτός της δημοτικής ενότητας Χορτιάτη.