Skip to main content

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν αύριο κλειστά τα σχολεία λόγω καιρού

Στη Φλώρινα και τα Γρεβενά τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα, ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας οι μαθητές θα συνεχίσουν τις διακοπές της

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας ενώ άλλα θα ανοίξουν κάποιες ώρες αργότερα λόγω της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων».

Κλειστά μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία σε Βίλια - Ερυθρές

Με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Ε. Στάθη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου στις περιοχές των Βιλίων και των Ερυθρών μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Δήμος Αμαρίου Κρήτης

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή του Δήμου Αμαρίου να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου την Τετάρτη 08-01-2020 προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα κατά την μεταφορά των μαθητών.

Ηράκλειο Κρήτης

Με απόφαση του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου θα είναι κλειστά τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο, Γιάννη Στεφανάκη, καθώς μερικά σχολεία του δήμου έχουν πλημμυρίσει.

Θήβα

Η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε το Δήμο Θηβαίων, το τελευταίο 48ωρο έχει ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές τα σχολεία να παραμείνουν και την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου κλειστά, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Αναστασίου.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Α) των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών και Βαγίων του Δήμου Θηβαίων θα παραμείνουν κλειστά Β) των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας και Θίσβης θα λειτουργήσουν από ώρα 09:00. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) του Δ.Ο.Θ. θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λιβαδειά

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία Α'θμιας και Β'θμιας εκπαίδευσης στην Κοινότητα Κυριακίου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου λόγω του ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Σκύρος

Με απόφαση του δήμαρχου Νίκου Μαυρίκου κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία του νησιού για προληπτικούς λόγους, λόγω των πιθανών συνεπειών απο τους σφοδρότατους ανέμους που συνεχίζουν να πνέουν στο νησί μας, αναβάλλουμε για αύριο Τετάρτη 8/1/2020 το άνοιγμα των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης, στα πλαίσια πρόληψης ατυχημάτων σε μαθητές των σχολείων μας.

Χίος

«Παρατείνονται», τουλάχιστον για μια ημέρα, οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές μαθητών στα σχολεία της Βολισσού, των Οινουσσών, των Καρυών και εν μέρει των Ψαρών, αφού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αρκετοί είναι οι αποκλεισμένοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, άλλοι εντός και άλλοι εκτός Χίου, που όμως δεν μπορούν να μεταβούν στα συγκεκριμένα σχολεία, αύριο, ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων. Ήδη από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου, όπως μας είπε η Δ/ντρια, Ευτυχία Βλυσίδου, έγινε γνωστό ότι τα σχολεία των Οινουσσών και της Βολισσού δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στα Ψαρά θα γίνει μάθημα από όσους μόνιμους εκπαιδευτικούς υπάρχουν.

Μυτιλήνη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου λόγω κακοκαιρίας το Νηπιαγωγείο Αγιάσου, το Δημοτικό Αγιάσου, το Γυμνάσιο Αγιάσου, το Λύκειο Αγιάσου, καθώς και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μεγαλοχωρίου.

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα αύριο Τετάρτη 8, και την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Γρεβενά

Στον Δήμο Γρεβενών, με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 9.00 π.μ.