Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φτιάχνουν τους δρόμους μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα(φωτο)

Σε πλήρη εξέλιξη οι παρεμβάσης του δήμου Θεσσαλονίκης. Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει αντικατάσταση οδοστρωμάτων της πόλης.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης από τον κεντρικό δήμο, με με αξιοποίηση του περιορισμού της κυκλοφορίας για τη συντήρηση και βελτίωση των υποδομών της πόλης.

Υλοποιώντας τις σχετικές οδηγίες του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, τα υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Δημήτρης Μήτρου συντονίζουν σχέδιο πολλαπλών παρεμβάσεων, με την αξιέπαινη συμβολή του εργατοτεχνικού προσωπικού του δήμου.

Όπως αναφέρουν πηγές, η επιλογή είναι σαφής από πλευράς του Κ. Ζέρβα – αξιοποίηση του διαστήματος αυτού της περιορισμένης κυκλοφορίας προς όφελος της πόλης. Εργασίες που μπορούν και πρέπει να γίνουν, γίνονται άμεσα και κατά προτεραιότητα ώστε να μην υπάρξει κανένας «χαμένος χρόνος».



Αναλυτικά:

Το τμήμα Ηλεκτρολογικού πραγματοποίησε αλλαγή καμένων λαμπτήρων στη Νέα Παραλία, στο Λευκό Πύργο.

Το τμήμα Οδοποιίας ολοκλήρωσε πρώτη φάση εργασιών αποκατάστασης οδοστρώματος στην οδό Αγγελάκη, στην οδό Εθνικής Αμύνης στο ύψος του Νοσοκομείου Γεννηματά και στη Λ. Μ.Αλεξάνδρου.

Παράλληλα συνεχίζονται οι μικροεπεμβάσεις συντήρησης στο οδικό δίκτυο, τα πεζοδρόμια και το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού όλων των δημοτικών κοινοτήτων και με επείγον έγγραφό της η Δ/νση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων ζήτησε από τα τοπικά συμβούλια να της αποστείλουν επικαιροποιημένα αιτήματα για άμεσες παρεμβάσεις, υποδεικνύοντας ενδεικτικά την προτεραιότητα υλοποίησής τους.



Πέραν αυτών, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει αντικατάσταση οδοστρωμάτων ξεκινώντας από την οδό Ίωνος Δραγούμη.

Επιπλέον, τηρώντας τα έκτακτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τονίζουν οι ίδιες πηγές, συνεχίζονται οι εργασίες στα περισσότερα εργοτάξια των υπό εκτέλεση εργολαβιών. Την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο ανάπλασης στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στο πάρκο Ξαρχάκου.

Τέλος το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης θα προχωρήσει μετά το Πάσχα στη δημοπράτηση έργων όπως  οι ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις στις γειτονιές, η κατασκευή δικτύων ποδηλατοδρόμων και η ολοκλήρωση των έργων του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και της υπογειοποίησης των δικτύων του.

«Το σχέδιο της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία της των απαραίτητων υποδομών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρά την έκτακτη κατάσταση», καταλήγουν κύκλοι του δήμου.