Skip to main content

Σε «πολεμική αντεπίθεση» κάλεσε τους εργαζόμενους η Αλέκα Παπαρήγα

Την πρόβλεψη ότι η κυβέρνηση θα φέρει κι άλλα μέτρα «μέχρι τα πράγματα να πάνε στον πάτο» έκανε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε σημερινή συνέντευξη τύπου κατά την οποία κάλεσε τους εργαζόμενους «σε πολ
Την πρόβλεψη ότι η κυβέρνηση θα φέρει κι άλλα μέτρα «μέχρι τα πράγματα να πάνε στον πάτο» έκανε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε σημερινή συνέντευξη τύπου κατά την οποία κάλεσε τους εργαζόμενους «σε πολεμική αντεπίθεση», για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το δίλημμα είναι αν θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία ή ο λαός και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θέλει να πτωχεύσει η πλουτοκρατία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Παπαρήγα είπε ότι ούτε ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για χρεοκοπία της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι η κρίση δεν είναι τόσο βαθιά όσο την παρουσιάζουν, αν και όπως είπε η κατάσταση οξύνεται τώρα, αλλά παρατήρησε, πολλά προβλήματα σε πολλούς κλάδους προϋπήρχαν και τώρα γίνονται περισσότερο ορατά και αισθητά.

Η γγ του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα της είχε προβλέψει πολύ πριν τις εκλογές τις εξελίξεις στην οικονομία και την πολιτική που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Παπαρήγα απέρριψε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι η πολιτική που έχει εξαγγείλει θα διαρκέσει τρία χρόνια, εκτιμώντας ότι θα διαρκέσει για πάντα αν δεν ανατραπεί και διερωτήθηκε αν μετά από τρία χρόνια η κυβέρνηση θα σταματήσει να την εφαρμόζει και θα αποκατασταθούν οι μειώσεις στους μισθούς, τα επιδόματα και θα καταργηθούν οι φόροι που έχει επιβάλει.

Πάντως η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι μετά από μια μικρή ανάκαμψη η Ελλάδα σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε νέα κρίση.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΚΚΕ στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου η κ. Παπαρήγα είπε ότι όχι μόνο το κόμμα της θα πάρει μέρος, αλλά οφείλει να πρωτοστατήσει, προκειμένου να πετύχει η απεργία.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι συναινεί στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι οι διαφοροποιήσεις σε επιμέρους θέματα αποσκοπούν στο να εισπράξει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, επίσης συναινετικό είναι και το ΛΑΟΣ, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι παραδέρνει στις αντιφάσεις του.

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση αυτή της πολιτικής, κάτι που πρότεινε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας, η γγ του ΚΚΕ είπε ότι με τις δυνάμεις των κομμάτων είμαστε μαζί στο κίνημα αλλά όχι με την ηγεσία και ζήτησε «να μην κάνουμε παιχνίδι εντυπώσεων».