Skip to main content

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Καραμανλή με τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ

Στη συνάντηση μετείχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και το προεδρείο του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Θετικά μηνύματα όσον αφορά τα αποτελέσματα της συνάντησης την οποία είχαν αργά σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εκπέμπουν τόσο η κυβερνητική πλευρά όσο και το Συνδικάτο των εργαζομένων. Στη συνάντηση μετείχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος και από πλευράς Συνδικάτου το προεδρείο με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Τσερμενίδη.

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους εργαζόμενους, σε πολύ καλό κλίμα, η οποία θα συνεχιστεί και στο προσεχές μέλλον. Κοινή αγωνία όλων μας είναι η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης» δήλωσε στη Voria.gr αρμόδια κυβερνητική πηγή. Από την πλευρά του ο κ. Τσερμενίδης, μιλώντας στην Voria.gr είπε ότι η συνάντηση ήταν θετική «συζητήσαμε για όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν τον ΟΑΣΘ και τους εργαζόμενους, για τα λεωφορεία, για το μέλλον του Οργανισμού, για τη συλλογική σύμβαση εργασίας κ.ο.κ.».

Ερωτηθείς για την τροπολογία που κατατέθηκε χθες από την κυβέρνηση ο κ. Τσερμενίδης τη χαρακτήρισε θετική καθώς, όπως είπε, λύνει κάποια σοβαρά προβλήματα του ΟΑΣΘ. Ωστόσο, εξέρασε τη διαφωνία του με την πρόβλεψη για κατάργηση της ΑΣΥΘ, «αλλά είπαμε πως μέσα στη διάρκεια της τριετίας θα συζητήσουμε για το τι πρέπει να γίνει. Εμείς εμμένουμε στη θέση ότι η ΑΣΥΘ θα πρέπει να συγκροτηθεί και οι συγκοινωνίες να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο». Σημείωσε παράλληλα πως «στην τροπολογία προβλέπεται ρητά ότι οι θέσεις των εργαζομένων παραμένουν ως έχουν κι αυτό είναι θετικό».

Τέλος, όσον αφορά την επικείμενη εκχώρηση περαιτέρω συγκοινωνιακού έργου από τον ΟΑΣΘ στο  ΚΤΕΛ, ο κ. Τσερμενίδης επιφυλάχθηκε για τις επόμενες κινήσεις τις οποίες θα κάνει το Συνδικάτο. Επανέλαβε τη διαφωνία του με την εκχώρηση, αλλά είπε πως «πρώτα θα πρέπει να δούμε το περιεχόμενο της σύμβασης και μετά, σε συνεννόηση με τους δικηγόρους μας, θα αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε».