Skip to main content

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ελευσίνα - Καμία ανησυχία από το μέτωπο στη Σκιάθο

Μετά την άμεση κινητοποίηση και στις δύο περιπτώσεις τα μέτωπα ελέγχονται

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα σε δασική έκταση στο 29ο χιλιόμετρο τη Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, και λίγο έλειψε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον μέτωπο αλλά κάποιες μικρές εστίες, ενώ πριν από λίγο έβρεξε στην περιοχή, γεγονός που βοήθησε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθειες να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο πριν το μεσημέρι, που αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι.

Από τις 9 το πρωί αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο και πλέον γίνεται κανονικά, εκτός από την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης που παραμένει κλειστή για να διευκολύνονται τα πυροσβεστικά οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο πήρε φωτιά εν κινήσει στην Εθνική Οδό και ο οδηγός του το στάθμευσε στην δεξιά πλευρά του δρόμου για να απομακρυνθεί, αλλά οι φλόγες μεταδόθηκαν σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκαν στην πλαγιά φτάνοντας σε βάθος ενός χιλιομέτρου από το δρόμο.

Στην περιοχή υπάρχει μια επιχείρηση με προκάτ οικίες και μερικά διάσπαρτα σπίτια του οικισμού Λουτρόπυργος, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν. Για το έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 72 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ένα αεροσκάφος, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σκιάθος: Δεν εμπνέει ανησυχία η πυρκαγιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 6.15 το πρωί σε δασική έκταση στην Πούντα Σκιάθου.

Ο δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας, σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η φωτιά οριοθετήθηκε λίγο μετά τις εννέα πρωί.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μπορεί να μην επιβεβαιώνεται η οριοθέτηση, ωστόσο, όπως επισημαίνεται, «η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η φωτιά στην περιοχή, δεν εμπνέει καμία ανησυχία».

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο αεροσκάφη.