Skip to main content

Σεμινάρια για την εξάρτηση από τον τζόγο στη Θεσσαλονίκη

Με το πέρας των σεμιναρίων θα διερευνηθεί η δυνατότητα συγκρότησης ομάδας υποστήριξης για όσους/ες ενδιαφέρονται. Δείτε τις ημερομηνίες.

Τρία δίωρα σεμινάρια για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη σχέση τους με τα τυχερά παιχνίδια οργανώνει στη Θεσσαλονίκη, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια με τίτλο: «Η αντιμετώπιση των προβλημάτων εξάρτησης από το τζόγο», ξεκινούν από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου και απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους που νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια.

Μεταξύ άλλων στα σεμινάρια θα συζητηθούν τα εξής:
- Η φύση της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια.
- Τα βασικά χαρακτηριστικά της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια, οι δυσκολίες αντιμετώπισής της και οι μύθοι που τη συνοδεύουν.

Οι τρόποι αντιμετώπισης του συγκεκριμένου φαινομένου και η αξία της αλληλοβοήθειας.

Καθώς τα σεμινάρια απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν ή νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια, όσοι και όσες το επιθυμούν μπορούν να πραγματοποιήσουν μία συνάντηση γνωριμίας με τους κοινωνικούς επιστήμονες/ στελέχη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, πριν την έναρξη των σεμιναρίων για να ενημερωθούν περισσότερο για τους σκοπούς του σεμιναρίου και να λάβουν συνολικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Με το πέρας του σεμιναρίου θα διερευνηθεί η δυνατότητα συγκρότησης ομάδας υποστήριξης για όσους/ες ενδιαφέρονται.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν την Τρίτη 29/10/2019 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 18:00-20:00, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του προγράμματος: 2310-500477, καθημερινά 9:00-20:00, έως και την Παρασκευή 25/10/2019, προκειμένου να υπάρχει χρόνος  για τις ατομικές ενημερωτικές συναντήσεις που προηγούνται των σεμιναρίων.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια, όπως και σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, είναι δωρεάν.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης είναι δημόσιο πρόγραμμα απεξάρτησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υποστηρίζει ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης
Οδυσσέως 19, περιοχή Βαρδάρη
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:00
Τηλέφωνο: 2310 500477-8
Ηλ. Ταχυδρομείο: thessaloniki@selfhelp.gr